Hoogendoorn opent nieuw kantoor en trainingscentrum in Mexico

De leverancier van tuinbouwautomatisering Hoogendoorn Growth Management opende 3 september officieel haar nieuwe Mexicaanse kantoor en trainingscentrum. Tijdens de openingsceremonie heeft de nieuwe Nederlandse landbouwraad, Erik Plaisier, het nieuwe kantoor geopend. Hij benadrukte het belang van lokale aanwezigheid en kennisuitwisseling om bij te dragen aan een innovatieve en duurzame ontwikkeling van de Mexicaanse glastuinbouw.

Beeld: ©Hoogendoorn

Hoogendoorn is al vele jaren actief in Latijns-Amerika. De Mexicaanse tuinbouw is een snelgroeiende markt met veel uitdagingen. Naast energie- en waterschaarste, groeit de marktbehoefte van duurzaam geproduceerde groenten, fruit en bloemen. Als gevolg hiervan groeit de vraag naar state-of-the-art procesautomatisering en kennis snel. Met het kantoor en opleidingscentrum kan Hoogendoorn aan deze behoeften voldoen. Erik Plaisier: “Om succesvol te zijn in Mexico, heb je een sterke lokale aanwezigheid nodig. Ik ben blij dat Hoogendoorn voor een vestiging in Querétaro heeft gekozen. Ik weet zeker dat ze zeer succesvol zullen zijn in Latijns-Amerika. Ik wens Hoogendoorn veel succes.”

Het nieuwe kantoor is vijf keer zo groot als het vorige kantoor en biedt ruimte aan nieuwe collega’s. De nieuwe trainingslocatie maakt kennisuitwisseling mogelijk met bijvoorbeeld klanten en partners over onderwerpen als kasautomatisering, klimaatbeheersing, plant empowerment en Data Driven Growing. Martin Helmich, Global Sales & Marketing Director: ”De oprichting van een nieuw lokaal kantoor en trainingscentrum laat zien in welke mate Hoogendoorn zich inzet voor de duurzame groei van de tuinbouwsector in Mexico en Latijns-Amerika.”