Van der Knaap Groep groeit in Mexico dankzij overheidsfinanciering

De Van der Knaap groep heeft al jaren een verkooporganisatie in Mexico en wilde er een eigen productielocatie starten. Omdat financiering via banken niet van de grond kwam, bood de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) uitkomst met een lening via het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF). Nu kan Van der Knaap starten met de productie.

Kokos als kunstmatige bodem

De Van der Knaap Groep is een Westlands familiebedrijf met productielocaties over de hele wereld. Ze zijn actief met potgrond en substraat (kunstmatige bodem) voor het telen van groenten, fruit, bloemen en planten. Kokos, een organisch materiaal, blijkt zeer geschikt te zijn als grondstof voor substraat. Het heeft veel voordelen: het is duurzamer, efficiënter en schoner.  

Productielocatie in Mexico

Van der Knaap Groep heeft al enkele jaren een verkooporganisatie in Mexico. Het marktpotentieel is zo groot dat het bedrijf nu een eigen productielocatie wil opstarten.

In Mexico zijn veel kokosnoten beschikbaar en de afzetmarkt is veelbelovend. Door samen te werken met lokale partners wordt de gehele kokosnoot gebruikt. Van der Knaap gebruikt de vezels en verwerkt deze tot grondstoffen voor hun bodemverbeteringsproducten. De lokale partners gebruiken het sap en het vlees, dat ze verwerken voor de voedingsindustrie.

Financiering door de overheid

Met het verkrijgen van een DTIF-lening kan de Van der Knaap Groep machines aanschaffen en starten met de productie in Mexico. Deze investering levert naast werkgelegenheid in Mexico, ook een positieve bijdrage aan de Nederlandse economie. De ontwikkeling en de bouw van de machines gebeurt in Nederland, wat banen creëert.  

Meer weten?

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven die willen investeren in, of exporteren naar, buitenlandse markten. DTIF biedt steun aan Nederlandse ondernemers met internationale ambities, die moeite hebben om een financiering rond te krijgen. Het fonds ondersteunt met leningen, garanties en exportfinanciering.

Wilt u zakendoen in het buitenland en heeft u ook moeite om de financiering rond te krijgen? Check de regelhulp om in 3 minuten te weten of u in aanmerking komt voor financiering.

Lees meer op onze informatiepagina Dutch Trade and Investment Fund.