Expo AgroAlimentaria Guanajuato 2017

De Expo AgroAlimentaria Guanajuato is de belangrijkste agro-beurs van Latijns Amerika. Het evenement vond plaats in Irapuato, Mexico, van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 november 2017. Ook deze editie was Nederland zeer goed vertegenwoordigd, zeker omdat we dit jaar het officiële partnerland waren.

22e editie

De beurs werd voor de 22e keer georganiseerd en kende maar liefst 1300 stands, verspreid over een oppervlakte van meer dan 63.000m2 - zowel binnen als buiten. De organisatie verwachtte 120.000 bezoekers.

Dit jaar was Nederland het partnerland. Het Nederlandse paviljoen was met 24 deelnemers het grootste landenpaviljoen op de beurs.

Nederlandse aanwezigheid

De bedrijven die onderdeel waren van het paviljoen waren:

Patron Agri Systems International B.V., Priva América Latina S.A. de C.V., Hortisoluciones, Ornamental Growers Group, PlantaNova, Cultilene, HortiConnect NL, Hoogendoorn Americas, Inc., VB Group BV, Anthura B.V., Van der Knaap – Forteco, Dunlop Protective Footwear, Royal Brinkman México S. de R.L. de C.V., Sion Young Plants BV, HortiMaX México S.A. de C.V. en Aweta.

Buiten het paviljoen waren er nog verschillende andere Nederlandse bedrijven op de beurs aanwezig met een stand. Ook diverse Nederlandse bedrijven bezochten de beurs.

Activiteiten tijdens de Expo

Op dinsdag 14 November bezocht de Nederlandse ambassadeur te Mexico, Margriet Leemhuis, de beurs. Ze nam deel aan de officiële inauguratie en de daaropvolgende officiële tour. Aan deze tour namen o.a. ook de federale Mexicaanse minister van landbouw en de Gouverneur van de staat Guanajuato deel. Het Holland paviljoen werd officieel door hen geopend. Dit zorgde voor veel publiciteit.  In de avond was er een netwerk dinner waar meer dan 200 personen (Nederlands en Mexicaans) aan deelnamen.

Op donderdag 16 november organiseerden we samen met de Mexicaanse branche organisatie voor beschermde tuinbouw (AMHPAC) een seminar. Er werd gesproken over Nederlandse oplossingen voor de teelt in kassen. Drie Spaanstalige sprekers spraken over water en bemestingsoplossingen, arbeid, productiviteit en het belang van informatiedeling.