Matchmakingreis Mexicaanse tuinbouw

Wilt u zakendoen met Mexico? En bent u actief in de tuinbouwsector? Ga dan mee met de matchmakingreis van 12 tot 17 november 2017 en bezoek de grootste tuinbouwbeurs in Mexico. U kunt zich tot uiterlijk 28 oktober aanmelden.

Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Querétaro heeft rond de Expo AgroAlimentaria Guanajuato 2017 een matchmakingprogramma opgesteld.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De jonge, beschermde, tuinbouwsector in Mexico is de afgelopen 15 jaar gestaag gegroeid. Mexico heeft de ambitie om uit te groeien tot een centrale speler in de regio als producent van vers voedsel. Dit biedt exportkansen voor Nederlandse bedrijven en mogelijkheden om een duurzame relatie met Mexicaanse telers en de regering op te bouwen.

In Mexico zijn al veel aan de tuinbouwsector gerelateerde Nederlandse bedrijven gevestigd. Dit is voornamelijk in de Bajio-regio, waar Queretaro en Guanajuato onder vallen. Onderdeel van de reis is een bezoek aan het Nederlands georiënteerde Agropark in Querétaro. Het NBSO heeft hier veel goede contacten.

Het Agropark in Querétaro is een geintegreerd Greenhouse center. Het bestaat uit 795 hectare, waarvan 580 hectare greenhouses. Het park biedt momenteel plaats aan 11 Mexicaanse en internationale bedrijven, met de focus op de productie van tomaten, komkommers en paprika’s voor de Amerikaanse markt.

Programma

12 nov – Aankomst

13 nov – Bezoek Agropark, workshop tuinbouw en zakendoen in México

14 nov – Officiële opening expo door ambassadeur, bedrijfsbezoek en netwerkreceptie

15 nov – Beursdag inclusief matchmaking

16 nov – Beursdag inclusief matchmaking

17 nov – Terugvlucht

Aanmelden

Meld u voor 28 oktober aan.

De deelnamekosten bedragen € 500 per bedrijf. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

NBSO Querétaro, Mexico
T: + 52 1 442 333 8516
E: info@nbsomexico.com