Studie agrifood sector Luxemburg

Nederland is over het algemeen een onbekend importland voor Luxemburg ten opzichte van België, Duitsland en Frankrijk, desalniettemin bestaan er kansen voor Nederlandse ondernemers op de Luxemburgse agrifoodmarkt. Het Groothertogdom heeft een stabiele economie met hoge inkomens, een bovengemiddelde koopkracht en een lage werkloosheid. Het gemiddeld besteedbaar inkomen per huishouden per jaar in Luxemburg is ruim 50% hoger dan in Nederland en is de afgelopen jaren ook gestegen in Luxemburg.

Reden genoeg dus om te onderzoeken waar er op agrifood terrein precies kansen in Luxemburg voor Nederlandse bedrijven kunnen liggen. Het landbouwkantoor liet een studie uitvoeren en concludeert dat er met name 3 segmenten zijn binnen de agrifood sector waar samenwerking tussen Nederland en Luxemburg interessante mogelijkheden biedt.

Deze segmenten zijn:

  • Biologische agrifood producten
  • Foodservice sector
  • Gepersonaliseerde voeding voor ziekenhuisinstellingen

Geïnteresseerden kunnen op verzoek (bru-lnv@minbuza.nl) de studie gratis bekomen.

Houd deze website zeker in de gaten. Met de resultaten van de studie gaan we namelijk verder aan de slag om de samenwerkingsmogelijkheden tussen Nederland en Luxemburg verder te exploreren. Een eerste activiteit wordt begin juli gepland. Meer info volgt spoedig.