Nederlands paviljoen op Speciality & Fine Food Fair 2021: Eindelijk weer een fysieke beursdeelname!

Op 6 en 7 september vond in Olympia Londen de 21e editie van de Speciality & Fine Food Fair plaats, nadat de beurs vorig jaar geen doorgang kon vinden vanwege de coronapandemie. Nederland was, ondanks de nog altijd geldende reisbeperkingen, goed vertegenwoordigd met een paviljoen georganiseerd door het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Londen, waar 6 Nederlandse bedrijven hun ambachtelijke, duurzame en innovatieve producten konden tonen aan Britse en internationale inkopers en distributeurs.

Speciality & Fine Food Fair

Veel interesse in Nederlandse deelnemers

De stands van de bedrijven op het Nederlandse paviljoen werden op beide dagen druk bezocht. Dit kwam onder andere door de centrale locatie op de beursvloer en de herkenbare Nederlandse branding, maar zeker ook door het aanstekelijke enthousiasme van de Nederlandse standhouders.

Drie van de deelnemende bedrijven stonden in 2019 ook al op het Nederlandse paviljoen. Na het winnen van de PitchLive! competitie in 2019 was er voor Clusius Craft Distillers alle reden om ook dit jaar met hun tulpenwodka gemaakt van Nederlandse biologisch geteelde tulpenbollen op de beurs aanwezig te zijn. Het product viel ook dit jaar weer in de smaak bij de vele bezoekers aan de beurs.

De veelzijdige (cocktail)saus van GinMayo werd in 2019 goed ontvangen. De bedenkers achter deze saus waren dit jaar opnieuw aanwezig met een tweede saus, GinChup en onder een nieuw concept, Celebrate What You Eat. Onder deze paraplu hopen ze de komende jaren nog meerdere producten op de markt te brengen die mensen zullen samenbrengen ‘to celebrate food’.

Ook Gin 1689 was opnieuw aanwezig op de beurs, nu als onderdeel van een groter assortiment aan craft bieren en gedestilleerde dranken (waaronder ook de Dutch Tulip Vodka van Clusius Craft Distillers) die door het bedrijf PR Dutch Drinks geïmporteerd worden uit Nederland. Er was dan ook veel interesse in de producten van o.a. Uiltje Brewing Company, Brouwerij Poesiat en Kater, Brouwerij Emelisse en Kompaan Dutch Craft Beer Company.

Banketbakkerij van Strien hebben met hun assortiment aan zoete en hartige koekjes al vaker deelgenomen aan de Speciality & Fine Food Fair. We waren dan ook zeer verheugd dat ze dit jaar voor een stand op het Nederlandse paviljoen kozen. De koekjes vonden gretig aftrek bij de bezoekers van de beurs met als meest populaire product de kaasvlinders.

Startup Ful Foods stonden met hun Spirulina drankjes, mede ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research en TU Delft, voor het eerst op een beurs. De verfrissende blauwe drankjes in de smaken citroen en gember, limoen en munt en witte perzik konden op veel interesse rekenen, met een constante stroom aan bezoekers aan de stand. Een super eerste beursdeelname voor deze superfood drankjes .

Ook bij Join the Pipe was het een komen en gaan van bezoekers. Dit kwam mede omdat ze gratis hun duurzame flesjes (kraan)water weggaven, maar zeker ook om meer te horen over hun tappunten en de missie om de vervuiling door plastic afval tegen te gaan en schoon drinkwater voor iedereen op deze wereld beschikbaar te maken.

Speciality & Fine Food Fair 2022 op 5 en 6 September

Volgend jaar zal er, naar alle waarschijnlijkheid, wederom een Nederlands Paviljoen worden georganiseerd op de Speciality & Fine Food Fair. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname, neem dan contact op met het landbouwteam in Londen.