Druk bezocht Holland Paviljoen op Speciality & Fine Food Fair 2018

Van 2 tot en met 4 september vond in Olympia London de 19e editie van de Speciality & Fine Food Fair plaats. Op deze beurs toonden meer dan 700 ambachtelijke ‘food & drink’ producenten en leveranciers hun producten aan winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren. Voor het eerst sinds lange tijd was Nederland op deze beurs vertegenwoordigd door middel van een Holland Paviljoen, met zes Nederlandse bedrijven.

De Nederlandse bedrijven die deelnamen aan dit paviljoen waren:

  • Charly’s All is Fair (biologische en plantaardige vegan kaas)
  • Bites We Love (gezonde notenmixen)
  • Tony’s Chocolonely (100% slaafvrije chocolade)
  • Soof Drinks (siropen van niets anders dan fruit, groenten en kruiden)
  • Lowlander Beer (bier gebrouwen met kruiden en specerijen)
  • Food Fellows (soepen en sauzen gemaakt van overgebleven/odd-sized  consumptietomaten)

Het Holland Paviljoen, georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Londen, is tot stand gekomen omdat het landbouwteam na een bezoek aan de Speciality & Fine Food Fair in 2017 inzag dat deze beurs een uitstekende mogelijkheid biedt voor ambachtelijke Nederlandse bedrijven in de food & drink-sector om in contact te komen met potentiële klanten in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse stands werden dit jaar dan ook druk bezocht, natuurlijk vooral dankzij de innovatieve producten die met behulp van effectieve branding en veel enthousiasme van de Nederlandse standhouders werden aangeprezen.

Dat de Nederlandse producten in de smaak vielen werd nogmaals duidelijk toen bleek dat maar liefst 4 deelnemers aan het Holland paviljoen waren uitgekozen om een pitch te houden bij Ocado of Sainsbury’s en dat zowel Lowlander Beer (met hun Yuzu & Grapefruit Beer) als Charly’s All is Fair (met hun G’oud Charly Vegan Cheese) waren doorgedrongen tot de laatste 15 kanshebbers op de Fresh Discovery Awards. Op de beursvloer waren de gesprekken ook positief en werden er gegevens uitgewisseld met inkopers van Waitrose, Debenhams, Selfridges en talloze interessante groothandels en distributeurs.

Volgend jaar zal er, naar alle waarschijnlijkheid, wederom een Holland Paviljoen worden georganiseerd op de Speciality & Fine Food Fair. Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname, neem dan contact op met het landbouwteam in Londen.