13 Nederlandse deelnemers op de Foodex Japan 2021

Ondanks de coronavirus pandemie gaat de meest bekende vakbeurs voor voedselproducten in Azië, de Foodex Japan 2021, in hybride vorm door. Vorig jaar werd de Foodex op het laatste moment afgeblazen vanwege het begin van de corona-crisis. De editie in 2019 trok zo’n 80.500 bezoekers. De organisator hoopt dit jaar op ca. 25.000 bezoekers, alhoewel de noodtoestand in verband met de coronaviruspandemie juist verlengd is t/m 21 maart in Tokio en omliggende prefecturen.

De Foodex 2021 wordt dit jaar gehouden van 9 t/m 12 maart a.s. in de Makuhari Messe. Zo’n 800 buitenlandse bedrijven en 500 Japanse bedrijven doen mee aan de beurs, w.o. 13 Nederlandse bedrijven in het Holland Paviljoen. Vanwege de Japanse inreisbeperkingen namen de Nederlandse bedrijven virtueel deel en werden op de stand door een professioneel verkoopteam vertegenwoordigd. Het Holland Paviljoen wordt dit jaar georganiseerd door Export Partner B.V. De Nederlandse deelname staat in een lange traditie van al meer dan 45 jaar.

Nederland staat in Japan vanouds bekend als leverancier van hoogwaardige ingrediënten, maar vanuit Nederland wordt nu ook steeds meer aandacht besteed aan de attractieve consumentenproducten, onder meer gestimuleerd door het recente vrijhandelsverdrag tussen EU-Japan. Dit jaar werd in de Foodex inzending extra aandacht besteed aan hoog kwalitatief en duurzaam voedsel uit Nederland. Authenticiteit en kwaliteit zijn voor de Japanse markt belangrijk, en daarom werd voor de beurs een speciale video gemaakt met aandacht voor:

  • Sustainable food from Holland;
  • Regionale producten;
  • Duurzaamheid;
  • Innovatieve producten, bv. op terrein van gezondheid.

De lijst met Nederlandse exposanten is hier (Engels, Japans) te vinden.

Export Parnter B.V. (Paviljoen organisator): https://nec.nl/agenda/9-12-maart-21-foodex-japan/

Officiële Website Foodex Japan 2021: https://www.jma.or.jp/foodex/en/

Foodex Japan