Japanse zuivelgigant Meiji gaat in Europa met Danone babyvoeding produceren

Meiji Co., Ltd. heeft in mei j.l. een samenwerkingsverband getekend met Danone’s Specialized Nutriciton Business voor de productie van babyvoeding in tablet formaat.

Meiji stelt hiervoor haar eigen kubustablet technologie aan Danone ter beschikking. De melktabletten worden onder de merknaam van Danone op de Europese markt verkocht. In de loop van dit jaar worden productielijnen in Danone’s poedermelkfabriek opgestart. De nieuwe producten zullen vanaf het 1ste kwartaal 2021 verkrijgbaar zijn via speciale distributiekanalen. Na een proefperiode van een jaar, gaan Meiji en Danone de samenwerking evalueren en zo mogelijk uitbreiden. 

Meiji heeft een persbericht aangekondigd in juni “Meiji Food Europa” in Nederland op te richten. Het dochterbedrijf moet de verkoop van de tabletten promoten en tevens de markt voor andere Meiji-producten in Europa onderzoeken. Meiji was in 2007, het eerste bedrijf dat melkpoeder in kubus op de markt zette. Het tablet had als voordeel dat consumenten zich geen zorgen meer hoefden te maken over het afmeten van melkpoeder, en daarmee verspilling kan voorkomen. Het product is al te koop in Taiwan en Vietnam.

Meer informatie over de samenwerking met Danone en Meiji Food Europe in het officiële persbericht van Meiji d.d. 20 mei.