Holland Business Lounge op Foodex Japan (5-8 maart 2019)

Van 5-8 maart 2019 vindt de Foodex Japan plaats in de Makuhari Messe. Foodex is de grootste beurs voor voedingsmiddelen en drank in Azië. De Nederlandse ambassade in Japan faciliteert hier een Holland Business Lounge, en nodigt Nederlandse agrifoodbedrijven uit hiervan gebruik te maken. Het Holland Paviljoen zal in de internationale hal staan waar ook de andere landenpaviljoens zich bevinden.

Marktinformatie

Het per 1 februari in werking getreden EU-Japan handelsakkoord biedt veel kansen voor de Nederlandse voedselsector. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. In 2018 groeide de agroexport met maar liefst 17% en werd voor ca. 720 miljoen euro landbouwproducten vanuit Nederland geëxporteerd. Vooral de export van hoogkwalitatieve producten als vlees, paprika’s, zuivel, dranken, verwerkte voedsel en ook nicheproducten als aardbeien, nam fors toe. Omdat met name de tarieven op vlees, zuivel en alcoholische dranken fors verlaagd zullen worden, is hier veel te winnen, vooral bij (nationale) merkproducten. Ook de Olympische Spelen van 2020 zijn aanleiding voor Japan om zich te presenteren als een land met internationale uitstraling en het aanbod van levensmiddelen dat daarbij hoort.

Conctact:

U bent van harte welkom in de Holland Business Lounge. Indien u op een vast tijdstip een tafel wilt reserveren, of wilt deelnemen aan de netwerkreceptie op 7 maart, gaarne contact opnemen met:

Mevr. Chitose Hatakoshi
Tel: +81-3-5776-5493
E-mail: tok-lnv@minbuza.nl

Wij kijken uit naar uw deelname aan Foodex Japan 2019.

Holland Business Lounge at Foodex 2019

Holland Business Lounge in the Holland Pavilion of Foodex Japan 2019 will be open for Dutch exhibitors and visitors alike

H.E. Mr. Aart Jacobi enjoys a cup of Espresso at Euro Cap's booth at Foodex 2018

H.E. Aart Jacobi, Netherlands Ambassador, visiting Scelta Mushrooms, long time exhibitor at Foodex (March 2018)