Handelsmissie irrigatie Ghana

Houdt u zich bezig met klimaatslimme landbouw of irrigatie en watermanagement voor duurzame landbouw? Zoekt u uitbreiding van uw werkgebied in andere landen? Ga dan van 6 tot 12 oktober mee op handelsmissie naar Ghana in West-Afrika en ontdek welke kansen er voor u liggen.

Uitdagingen in Ghana

De noordelijke delen van Ghana (en Ivoorkust en Nigeria) hebben te maken met diverse problemen. Zoals klimaatverandering, droogte en ruige terreinen. Deze gebieden hebben grote behoefte aan voedsel voor mens en dier. Maar de duurzame landbouw in West-Afrika heeft te maken met enorme uitdagingen. Denk aan de geografie, klimaatvariabiliteit, menselijke activiteit nabij vormen van watervoorziening en gebrek aan technologie en know how.

Hoofddoelen missie

Het doel van de missie is tweeledig. Deelname aan deze missie biedt aan de ene kant marktkansen voor Nederlandse toeleveranciers van innovatieve en klimaatvriendelijke landbouw- en wateroplossingen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het ontwikkelen van projecten en partnerschappen op het gebied van duurzame landbouw, irrigatie en watermanagement.

De missie is het startpunt voor het ontwikkelen van partnerschappen en projecten die bijdragen aan duurzame lokale ontwikkeling op het gebied van de land-, water- en voedselnexus.

Voor wie?

Deelname staat open voor bedrijven die actief zijn in advies, dienstverlening, apparatuur en toepassingen op het gebied van duurzame landbouw en waterbeheer voor land- en tuinbouw (en uitgangsmaterialen). Ook publieke partijen en kennisinstellingen kunnen deelnemen.

Programma

Tijdens de missie bezoekt u het noorden van Ghana en de omgeving van Accra. Het programma bestaat uit veldbezoeken, matchmaking, workshops met lokale stakeholders en netwerkevenementen.
 Tijdens de missie zijn vertegenwoordigers van de overheid en kennisinstellingen uit Ghana, Nigeria en Ivoorkust aanwezig. De missie wordt geleid door land-, water- en food-specialist Peter Prins.

In juli is een verkennende missie uitgevoerd om de kansen beter inzichtelijk te krijgen.

Lees het missierapport met aanbevelingen of bekijk het voorlopige missieprogramma.

Deelname

Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (maximaal 2 personen). Reis- en verblijfskosten, waaronder ook een binnenlandse vlucht naar Tamale, en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. Dit kan tot en met vrijdag 13 september. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Het is belangrijk dat de bedrijven die mee gaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Bente Fonkert, NABC
E: bente.fonkert@nabc.nl

Organisatie

GMV en het Netherlands-African Business Council (NABC) organiseren deze missie in nauwe samenwerking met en in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in Accra.