Nederlandse sierteelt op MyPlant & Garden 2023

Myplant & Garden, de internationale sierteeltvakbeurs, vindt van 22 tot en met 24 februari 2023 plaats in Fiera Milano. Met 650 exposanten – 18.650 bezoekers – 116 delegaties inkopers – 500 media-artikelen en radio- en tv-reportages is het het belangrijkste B2B groene evenement in Italië: na de zeer succesvolle deelname aan de editie van 2022 is de Nederlandse Ambassade in Italië ook dit jaar weer aanwezig samen met vooraanstaande Nederlandse snijbloemenproducenten.

Weddingflowers op Myplant&Garden

Het initiatief Weddingflowers is in 2022 ontstaan als een samenwerking tussen de Myplant&Garden beurs, de Ambassade en het Consulaat Generaal van Nederland in Italië en Floweracademy.it. Weddingflowers is een platform dat zich blijft ontwikkelen met expositieruimtes, installaties, special events, modeshows, live demonstraties en workshops.

De Ambassade geeft met de deelname aan de beurs Myplant&Garden 2023 met het collectief Weddingflowers Nederlandse kwekers en veredelaars die zich richten op dit marktsegment en zich onderscheiden op het gebied van duurzame productie de mogelijkheid om zich  te presenteren.

Italië staat met een uitvoer van rond de 360 miljoen euro (cijfers van 2022) in de top 5 van belangrijkste landen voor de afname van bloemen en planten uit Nederland: MyPlant & Garden is voor de sectorspecialisten echt the place to be!

Heeft u interesse om deel te nemen aan het Nederlandse collectief op Myplant & Garden 2023? Neem dan contact met ons op via ROM-LNV@minbuza.nl