Landbouw belangrijke sector in de promotie van Nederlands bedrijfsleven in de ASEAN-5 landen

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de plaatsvervangende ambassadeurs in de ASEAN-5 landen is besloten dat landbouw een van de focus sectoren van Nederland in de ASEAN-5 regio blijft en de inzet erop wordt vergroot.

De komende jaren zal voor de gezamenlijke landbouwagenda in de ASEAN-5 landen de nadruk komen te liggen op de ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven met kennis en expertise op het terrein van

  • Post-Harvest losses
  • Digitalisering (o.a. precisie landbouw) en
  • Food Ingredients (waaronder duurzame eiwitten)

Uitbreiding landbouwteam

Bij het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Bangkok zal een speciale Agricultural Advisor ASEAN-5 worden aangesteld. Deze heeft als taak het Nederlandse bedrijfsleven gericht op de bovenstaande thema’s te ondersteunen voor de landen Indonesië, Maleisië, Vietnam, Singapore en Thailand (ASEAN-5). Door deze aanpak willen we de enorme kansen die er voor het bedrijfsleven in de ASEAN 5 liggen zo goed mogelijk benutten.

Naast de ASEAN-5 agenda hebben de afzonderlijke landen overigens nog hun eigen landbouwagenda’s met voor ieder land specifieke thema’s.

Contact

Wilt u meer weten over de kansen in de ASEAN-5 landen? Hiervoor kunt u terecht bij RVO.

Daarnaast kunt op 22 juni de landbouwraden uit deze regio - Willem Schoustra, in Hanoi, Joost van Uum in Jakarta en Gijs Theunissen in Bangkok -  spreken tijdens de LAN netwerkbijeenkomst op de Floriade in Almere.

Ook tijdens de Azië Business week (27 juni – 1juli) is er mogelijkheid om meer informatie te krijgen.  Meer informatie over dit event, volgt binnenkort.

Asean