SIMEC beurs in Saoedi-Arabië - visserij, aquacultuur, en maritieme industrie

Van 30 januari t/m 1 februari 2022 wordt er voor het eerst in Saoedi-Arabië een beurs en conferentie georganiseerd gespecialiseerd in visserij, aquacultuur en de maritieme industrie. 

De SIMEC beurs en conferentie vindt plaats onder patronage van het Saoedische Ministry of Environment, Water & Agriculture (MEWA) en de National Fisheries Development Program (NFDP). De NFDP streeft ernaar de visserij en aquacultuur sectoren tot een essentieel onderdeel van de Saoedische economie te laten uitgroeien, door het steunen van private investeringen, het bijdragen aan KSA's GDP, het verschaffen van werkgelegenheid voor Saoedische nationals en om middels de sector het belang van voedselzekerheid aan te kaarten op een zo duurzaam mogelijke wijze. 

Als onderdeel van de Vision 2030 is Saoedi-Arabië voornemens diens visproductie via visteelt, aquacultuur en visserij enorm te laten doen toenemen. Men wil enerzijds de lokale visconsumptie te doen stijgen, maar anderszijds ook de export van Saoedische vis- en scheldierproducten bevorderen. De beurs is daarom in het bijzonder interessant voor Nederlandse bedrijven in de volgende sectoren:

  • Aquacultuur
  • Visserij
  • Maritieme industrie & toerisme
  • Visvoer
  • Seafood (import/export, processing & packaging , IQF

Op de website van SIMEC zijn bovendien meer doelgroepen/bedrijfscategorieën opgesomd. 

Klik hier voor de brochure van de SIMEC beurs en conferentie.

SIMEC beurs in Saoedi-Arabië
Beeld: ©FoodTech Africa