Kansen voor Nederlandse tuinbouwsector voor Expo2020

Op 24 januari kwam de Nederlandse tuinbouw sector samen in Worldi Horti Center Naaldwijk om meer te weten te komen over kansen voor Nederlandse tuinbouwbedrijven m.b.t. World Expo Dubai 2020.

Ca. 70 vertegenwoordigers van de tuinbouw sector kwamen bijeen tijdens de presentatie over World Expo Dubai 2020 door BZ om te praten over de Nederlandse tuinbouw inzending naar de World Expo in Dubai 2020. Expo 2020 Dubai biedt een immens platform om de Nederlandse tuinbouwsector als DE innovatieve en duurzame partner te profileren.

De Golfregio is een kansrijk gebied voor Nederlandse tuinbouw. De Golfstaten streven naar een afname van voedselimport en zijn bereid hier fors in te investeren. Nu is het nog zo dat bedrijven meer dan 11 miljard EURO naar de Golfregio, een logisiteke hub, exporteren. Ook wil de Golfregio een andere aanpak v.w.b. water, voedsel en energie, iets waarin Nederlandse bedrijven, wetenschappers en opleidingen een grote rol in kunnen spelen.

De Nederlandse tuinbouwsector heeft nogmaals kans zich te profileren tijdens de Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA), dat op 9 & 10 maart zal plaats vinden in Abu Dhabi, VAE. Nederlandse bedrijven die meedoen aan het Nederland Paviljoen krijgen 40% korting op hun booth via de beursorganisator. Voor meer info zie de evenementpagina.

Nederlandse tuinbouwsector komt bijeen in World Horti Center
Bram van Opijnen, sr. beleidmedewerker World Expo 2020 bij BZ, spreekt met Nederlandse tuinbouw sector