Gulf Business Dialogue - 27 september

Op vrijdag 27 september organiseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de derde Gulf Business Dialogue in Den Haag. Op die dag kunt u zich oriënteren op de 6 landen die tot de Golfregio behoren, uw netwerk uitbreiden en informatie inwinnen bij experts. Aanmelden kan nog tot 20 september!

De Golfregio vormt een interessante markt voor ondernemend Nederland en veel Nederlandse bedrijven, o.a. in de landbouw hebben de weg naar deze regio al gevonden. Wist u dat de Nederlandse landbouwexport naar de Golfstaten in 2018 een waarde van maar liefst €1.41 miljard had?

De markten in de Golf zijn volop in ontwikkeling, of het nu gaat over landbouw, logistiek, water, energie of voedsel. De Nederlandse overheid biedt via informatievoorziening, activiteiten, subsidies en overige financiering actieve ondersteuning aan ondernemers.

Kansen in de Golfregio

Tijdens het plenaire gedeelte lichten experts een breed aanbod aan mogelijkheden in de regio uit. Tijdens de break-outsessies kunt u zich verdiepen in diverse best practices en kansen in de Golfregio in specifieke sectoren (waaronder voedsel, water en energie). Dan hoort u ook meer over de financieringsmogelijkheden die de overheid biedt en de cultuur van het zakendoen in de Golfregio. Ook kunt u een op de regio toegespitste training volgen: 'Hoe houd ik een goede pitch voor mijn potentiële zakenpartner?'

Aansluitend treft u op de informatiemarkt alle relevante informatie over verschillende landen en EXPO 2020 Dubai. Daarbij geven de handelsmedewerkers van de Nederlandse ambassades uit de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman en Qatar u graag actuele informatie. Ook zullen de lanbouwraden van Iran, Irak en de Golfstaten hier aanwezig zijn. Ter afsluiting is er een netwerkreceptie.

Voor meer informatie over het evenement, de registratie (aanmelden kan tot 20 september), en het voorlopige programma, bezoekt u de evenementpagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/gulf-business-dialogue-2019