Qatar Horticulture Expo 2021

Het Bureau International des Expositions (BIE) heeft goedkeuring gegeven aan Qatar's plannen om de Horticultural Expo 2021 te hosten. De tentoonstelling zal plaatsvinden van 14 oktober 2021 tot 17 maart 2022. Na de officiele goedkeuring werd op ceremoniele wijze de BIE vlag overgedragen aan Qatar's minister van Municipality & Environment H.E. Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al Subaie.

Qatar expo

De minister acht het van hoog belang de Horticulture Expo 2021 in Doha te organiseren in het licht van het belang van het aanleggen van tuinen, de ontwikkeling van tuinbouw en de cultivering van planten, bloemen en bomen in een droog, heet, en saline klimaat. Ook benadrukte de minister het belang van het verbetren van natuur en milieu op wereldwijd niveau en hoopt daarom dat vele landen zullen meedoen aan de tentoonstelling.

De minister wil landen aanmoedigen technologie en kennis met elkaar te delen, zeker wanneer het gaat om landen die kampen met dezelfde problematiek zoals extreme klimaten. Gezien de meeste mensen wereldwijd in steden wonen wordt niet alleen de pracht van steden onder de aandacht gebracht, maar ook het belang van groene gebieden. De expo biedt een platform voor Qatar en het Midden-Oosten om landbouw en green cities verder te ontwikkelen.

Het evenement zal plaatsvinden in het jaar voorafgaand aan de FIFA World Cup in Qatar. De Secretary General van de BIE, Vicente Loscertales, zegt dat de Horticultural Expo 2021 Doha de eerste tuinders expo is in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en daarom urgente uitdagingen zoals desertification en duurzaamheid hoog op de agenda zullen staan in deze tijd waar klimaatsverandering aan de orde van de dag is.

De expo is in lijn met de Qatar National Vision 2030 en ondersteunt daarom thema's zoals moderne landbouw, technologie, innovatie, milieubewustzijn en duurzaamheid. Na afloop van de expo zal de site omgezet worden tot een international fan zone voor de 2022 World Cup en tot de zogenaamde Doha Grand Park.