Verminkte pony’s en paarden in Frankrijk

Er heerst grote opschudding in Frankrijk vanwege een groot aantal verminkte pony’s en paarden. Meer dan 150 onderzoeken zijn reeds gestart.

Sinds enkele weken worden in heel Frankrijk pony's en paarden dood of verminkt aangetroffen, vooral in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Dit begon al in augustus. Ondanks de grote inzet van politie en paardeneigenaren door 's nachts rondes te lopen is er op dit moment nog niet bekend wie hier achter zitten. 

De minister van Landbouw, Julien Denormandie, reisde eerder deze week af naar Plailly, een van de getroffen plattelandsgemeenten, om daar een bijeenkomst bij te wonen met als doel zo snel mogelijk een einde te maken aan deze wrede aanvallen.

Vandaag kondigde de landbouwminister aan dat er met onmiddellijke ingang ook een team van 15 agenten van het French Horse and Equestrian Institute (IFCE) wordt ingesteld, uitsluitend om de vragen van paardeneigenaren over dit onderwerp te beantwoorden. Hiervoor is in Frankrijk een speciaal gratis nummer ingesteld: 0 800 738 908.