Veterinaire en fytosanitaire voorschriften goederenimport uit VK via Franse 'derde landen'-inspectieposten

Het Franse ministerie van Landbouw heeft recent een handig overzicht gepubliceerd van alle sanitaire/veterinaire en fytosanitaire regels en controlevoorschriften waarmee EU importeurs van goederen, afkomstig uit het VK en die via een inspectiepost in Frankrijk worden ingevoerd, per 31 oktober a.s. te maken krijgen. Nieuw:  een speciale webpage met informatie in 7 talen, w.o. Engels en Nederlands.

De speciale webpage, in het Engels, met informatie in 6 andere talen (Nederlands, Duits, Spaans, Italiaans, Pools, Roemeens) : klik hier

Scroll op de webpage omlaag voor de vertaling naar de andere talen. De Nederlandse versie is -  in vorm van een ‘brochure’ - ook als bijlage toegevoegd.

Het overzicht bevat o.a. ook een overzichtelijk kaartje van de 9 Franse ‘derde landen’ inspectieposten, van Duinkerken in Noord-Frankrijk tot Roscoff in Bretagne, alle gelegen aan de Atlantische kust. Per inspectiepost wordt aangegeven voor welke diersoorten, dierlijke producten en planten de betreffende inspectiepost een EU-erkenning heeft. Calais is bv. erkend voor levende dieren (paardachtigen, gehouden ‘carnivore’ dieren, maar ook dierlijke producten, diervoeders en planten) terwijl Boulogne-sur-Mer uitsluitend erkend voor visserijproducten en 2-kleppige weekdieren.

Kortom, een handig overzicht voor Nederlandse ondernemers die goederen vervoeren uit het VK via Franse havens.