Holland Culinary House op SIRHA in Lyon

Kwaliteitsproducten, gezonde en duurzame voeding, en culinair Nederland. Dat waren de drie thema’s die het Holland Culinary House op de SIRHA van 21 tot 25 januari 2017 onder de aandacht van de beursbezoekers bracht. De SIRHA is de internationale vakbeurs voor de horeca- en cateringsector die eens in de twee jaar in Lyon plaatsvindt.

Het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Frankrijk organiseerde net als twee jaar geleden een speciaal Holland paviljoen, het Holland Culinary House. In het Holland Culinary House stond een aantal Nederlandse exposanten zoals Chaud Devant (horecakleding), Ofyr (barbecues), V2C (gin), Onder de Boompjes (jenever), Verstegen Spices and Sauces, Lutece (champignonproducten), Koppert Cress, en Nina Bakery (pitabroodjes).

Het Holland Culinary House heeft een kookeiland, waar Nederlandse exposanten kookdemonstraties gaven en waar leden van het Nederlandse team Bocuse d’ Or live gerechten bereidden voor de netwerklunches die elke dag in het Holland Culinary House plaatsvonden. Een van de netwerklunches stond in het teken van Dutch Cuisine met een presentatie van chef-kok Albert Kooy, een van de initiatiefnemers van Dutch Cuisine.

Tijdens de SIRHA vond ook de wereldfinale van Bocuse d’Or plaats. Maar liefst 24 landenteams namen deel en moesten een vegetarisch voorgerecht en een vis/vleesgerecht bereiden en dat uitserveren ten overstaan van een jury. Net als voorgaande jaren nam ook Nederland weer deel. Het team stond onder leiding van chef-kok Jan Smink, geflankeerd door commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema. De concurrentie was hevig; het Bocuse d’ Or is 11e geworden, een prachtige prestatie. Ambassadeur Ed Kronenburg van de Nederlandse ambassade bracht een bezoek aan het Holland Culinary House en aan enkele Nederlandse exposanten die elders op de beurs stonden. Hij moedigde uiteraard ook het Bocuse d’Or NL team aan bij het uitserveren van de gerechten.

Kijk naar meer foto's Holland Culinary House