Webinar Zuivel in Oost Afrika

Op 18 februari van 8.00 tot 10 uur organiseert het Dutch Dairy Centre (www.dutchdairycentre.com) een ontbijt webinar over de zuivelsector in Oost Afrika met als titel Zuivel in Oost Afrika, kansen, uitdagingen en mogelijkheden voor het Nederlands bedrijfsleven.

Dit seminar wordt georganiseerd in samenwerking met de Landbouwraden in Oost Afrika en het Netherlands - East African Dairy Partnership.

Met de groei van de bevolking, de urbanisatie en de groei van de middenklasse neemt de vraag naar zuivelproducten de komende jaren sterk toe. De zuivelsector biedt daarmee kansen voor het creëren van werkgelegenheid en voor economische groei. Ook kan dairy een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van ondervoeding. Nederland speelt al vele jaren een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de zuivelsector in de verschillende Oost Afrikaanse landen en een flink aantal bedrijven zijn al actief. NEADAP is een samenwerkingsverband van SNV, Agriterra, Solidaridad en Wageningen UR en richt zich op het versterken van de samenwerking over de verschillende landen heen, het opschalen van bewezen oplossingen en het versterken van de samenwerking met het (Nederlands) bedrijfsleven.

In dit seminar zal NEADAP de ontwikkeling en de kansen van de zuivelsector in de verschillende landen toelichten. zullen verschillende bedrijven hun ervaringen delen en kunt u in gesprek gaan met de Landbouwraden die actief zijn in de verschillende landen.

Voor deelname stuur een mail aan Eke Folkerts, secretaris DDC (eke.folkerts@wur.nl)