Seminar trends en technologie in Duitse voedselketen tijdens Floriade Expo 2022

Bent u actief in de voedselverwerkende industrie? En bent u benieuwd naar uw kansen in Duitsland? Neem dan op 22 juni van 15:00 tot 16:15 uur deel aan het seminar "Market Analysis of the German food processing industry" in het Food Forum op de Floriade Expo 2022. 

Food

De voedselketen in Duitsland

Bij vrijwel ieder voedselproducerend bedrijf in Duitsland en Nederland staat een duurzame voedselketen hoog op de agenda. De voedselindustrie in Duitsland ontwikkelt zich snel. Dit biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de sector.

Voor wie?

Dit seminar is interessant voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de voedselverwerkende industrie en die graag zaken willen doen met Duitsland.

Waarom meedoen?

Tijdens dit seminar presenteert Prof. Dr. Joachim Hafkesbrink de resultaten van het marktonderzoek naar de belangrijke trends in de Duitse voedselverwerkende industrie. U hoort waar de kansen liggen in deze sector. Verder kunt u ook vragen te stellen.

Programma

Woensdag 22 juni

 • 15:00 – 15:05 uur

  Welkomstwoord

 • 15:05 – 15:45 uur

  Presentatie van de resultaten van de marktstudie "Market Analysis of the German food processing industry" - Prof. Dr. Joachim Hafkesbrink, Innowise

 • 15:45 – 15:55 uur

  Analyse van en inzichten in de Duitse voedselverwerkende industrie - Sintija Moroza, European Food Business, Aeres University of Applied Sciences

 • 15:55 – 16:15 uur

  Q & A

Deelname en kosten

Meld u aan voor dit seminar. De uiterste aanmelddatum is 19 juni 2022. Deelname is gratis, op voorwaarde dat u zich ook aanmeldt voor onderstaande Netwerkbijeenkomst met landbouwraden en -attachés. 

Netwerkbijeenkomst met landbouwraden en -attachés

In de namiddag van 22 juni organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een netwerkbijeenkomst met het landbouwattachénetwerk op de Floriade Expo 2022 in Almere. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de kans om in gesprek te gaan met de landbouwraden en -attachés. De bijeenkomst wordt geopend door Henk Staghouwer (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Christianne van der Wal-Zeggelink (minister voor Natuur en Stikstof). Lees meer informatie over de bijeenkomst.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over dit seminar? Neem dan contact op met:

Bettina Denker-Gosch, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: bettina.denker-gosch@rvo.nl  

Of

Jochem Wolthuis, Oost NL
E: jochem.wolthuis@oostnl.nl 

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit seminar in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en in samenwerking met Oost NL, het Nederlandse economisch netwerk in Duitsland, de provincie Drenthe, BOM, Liof, Amsterdam en Horizon Flevoland.