Nederlandse bio-ondernemers op fact-finding missie in München

Op 4 en 5 juni jl. organiseerde het Landbouwattachénetwerk Duitsland in samenwerking met psps business abroad voor 12 Nederlandse bio-ondernemers een fact-finding missie naar München.

Tijdens workshops over zakendoen in Zuid-Duitsland en de Duitse biologische sector, diverse bezoeken aan supermarkten inclusief gesprekken met inkopers alsook een bezoek aan een biologische groothandel konden de deelnemers zich uitgebreid over de markt in Zuid-Duitsland laten informeren.

Er vonden workshops over zakendoen in Zuid-Duitsland en de Duitse biologische sector plaats.

Hoe ziet de Zuid-Duitse zakencultuur er uit? Wat kenmerkt de biologische sector in Duitsland? Zijn er bijzonderheden bij de certificering voor biologische producten in Duitsland? Wat zijn de trends? Deze vragen kwamen tijdens de workshop - met een presentatie van het Landbouwattachénetwerk Duitsland - aan bod. Er was veel gelegenheid om individuele ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te stellen.

Beeld: Anna Meyer
Presentatie producten aan lokale inkopers.

Diverse bezoeken aan zowel biologische als traditionele supermarkten, zoals Käfer Feinkost, Rewe, VollCorner en Denn’s, maakte deel uit van het programma. Er bestond voor de bedrijven ook de gelegenheid om hun product aan lokale inkopers te presenteren. Onderdeel van het programma was ook een bezoek aan de biologische groothandel Ökoring en het Italiaanse delicatessenconcept Eataly.

Deze oriënterende reis bood de deelnemers de mogelijkheid om te kijken welk handelsconcept bij de producten en bij de filosofie van hun eigen bedrijf past. Niet elk product is voor elke potentiële afnemer even geschikt. De deelnemers beoordeelden de reis als informatief en nuttig om eerste contacten te knopen.

Beeld: Anna Meyer
Nederlandse bio-ondernemers.

Voor toekomstige fact-finding missies en events, houd onze agenda in de gaten!