Internationale Grüne Woche 2019: Nederland als koploper in kringlooplandbouw

Van 18 tot en met 27 januari 2019 vindt de 84e editie van de Internationale Grüne Woche plaats. De “groene week” is een grote internationale landbouwbeurs in Berlijn die consumenten in direct contact brengt met producenten in zowel de landbouw, tuinbouw als voedingssector. Rondom de openingsdag zijn er bij de Grüne Woche circa 70 landbouwministers aanwezig en verschillende internationale organisaties zoals de WHO, FAO en OIE. Zij nemen ook deel aan het Global Forum for Food and Agriculture (GFFA), dat door het Duitse landbouwministerie wordt georganiseerd. Daarnaast is de Grüne Woche een belangrijke netwerkbijeenkomst voor de brede Duitse en internationale agrosector.

Internationale Gruene Woche
Beeld: ©Messe Berlin GmbH

Gedurende deze jaarlijkse beurs wordt de Messe Berlin omgedoopt tot het wereldwijde centrum van landbouw, tuinbouw en voedsel. Bijna 400.000 bezoekers proeven en beleven wat de Agro&Foodsector van rond de 65 landen te bieden heeft. Dit jaar is Finland partnerland. Nederland is van oudsher een van de grootste nationale inzendingen met een groot paviljoen in hal 18. Op de website van de Grüne Woche vindt u een overzicht van de Nederlandse deelnemers.

Tijdens de opening op vrijdag 18 januari presenteert Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten de Nederlandse exportcijfers die op die dag gepubliceerd worden, alsook haar onlangs gelanceerde landbouwvisie over kringlooplandbouw. In de visie zet minister Schouten uiteen haar ambitie om Nederland in 2030 koploper in kringlooplandbouw te maken. De brochure ‘Visie Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden’ kunt u lezen op de website van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wilt u volgend jaar deelnemen aan de Grüne Woche? Houd onze social media kanalen in de gaten, hier wordt in de loop van dit jaar meer informatie gepubliceerd. De Internationale Grüne Woche 2020 vindt plaats van 17 t/m 26 januari 2020 te Berlijn.