Jubileum: Duitse agro-universiteit Hohenheim viert 200 jarig bestaan

Na een rampzalige hongersnood aan het begin van de 19de eeuw werd in 1818 door Koning Willem I van Württemberg een opleidings- en onderzoeksinstituut in Hohenheim opgericht. Het instituut was vanaf het begin af aan bedoeld als bron van ideeën voor de belangen van de maatschappij. Tot op heden staat de universiteit voor innovatiekracht, de betrokkenheid van mensen en het aanbieden van basisonderzoek én toegepaste oplossingen.

Universität Hohenheim
Beeld: ©Universität Hohenheim/Wolfram Scheible

Actuele thema’s zoals digitalisering, wereldvoeding, gezonde voeding en klimaatverandering behoren tot de onderzoeksthema’s. Bio-economie is daarbij een top thema van de universiteit Hohenheim, om de weg naar een moderne en duurzame economie te faciliteren. Omdat men samen sterker is, werkt de universiteit Hohenheim nationaal en internationaal nauw samen met andere universiteiten en kennisinstellingen. Wageningen University & Research, die dit jaar hun 100 jarig bestaan vieren, en de universiteit Leiden of de HAS Hogeschool zijn een paar voorbeelden daarvan.

Samen vieren, onderzoeken, nieuws beleven

Onder het motto “Gemeinsam feiern, forschen, Neues erleben” heeft de universiteit dit jaar een uitgebreid jubileumprogramma met talrijke events, interessante congressen en tentoonstellingen.