Voorzorgsmaatregelen corona in Saoedi-Arabië verlengd

De voorzorgsmaatregelen die begin februari in Saoedi-Arabië zijn ingevoerd, in eerste instantie voor een periode van tien dagen, zijn verlengd met een additionele twintig dagen. Deze maatregelen hebben o.a. betrekking op de horeca sector en openbare evenementen.

De verlenging van twintig dagen ging in op 14 februari 2021 en kan zonodig nogmaals verlengd worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie in Saoedi-Arabië. De maatregelen houden o.a. in dat sociale bijeenkomsten en openbare evenementen nog langer worden opgeschort en dat horeca-gelegenheiden hun deuren nog gesloten moeten houden voor gasten. Horeca diensten zijn dus beperkt tot afhaal-opties. 

Zie ook berichtgeving Saudi Press Agency (14/02/2021)

Reisrestricties voor internationaal reisverkeer gelden op zijn minst nog tot  17 mei 2021. Bovendien gelden er sinds 3 februari 2021 nieuwe tijdelijke inreisbeperkingen voor Saoedi-Arabië voor 20 landen*. Zie ook berichtgeving op de website van de Nederlandse ambassade in Riyadh

*Argentinië, Verenigde Arabische Emiraten, Duitsland, Verenigde Staten, Indonesië, Ierland, Italië, Pakistan, Brazilië, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Libanon, Egypte, India en Japan.