Negatieve COVID-19-testuitslag vereist voor reizen naar Engeland

Vanaf maandag 18 januari 2021 moeten reizigers die per boot, trein of vliegtuig naar Engeland willen reizen voor vertrek een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen overleggen. De test moet minder dan 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Reizigers moeten na aankomst in het VK ook nog steeds 10 dagen in zelfisolatie, ongeacht het testresultaat. Ook moeten reizigers nog steeds een online formulier invullen om hun reisgegevens en contactgegevens door te geven en moeten ze zich houden aan de huidige nationale coronamaatregelen. Reizigers die de regels ten aanzien van een negatieve COVID-19-testuitslag niet naleven krijgen een boete van £500.

Coronavirus
Beeld: Image by Olga Lionart from Pixabay

De nieuwe maatregelen zijn door de Britse regering aangekondigd naar aanleiding van het toenemend aantal besmettingen van het coronavirus zowel in het VK als in de rest van de wereld. De maatregelen komen bovenop de quarantainemaatregelen die sinds 8 juni van kracht zijn en de lockdowns die momenteel van kracht zijn in alle landsdelen va het VK.

Er is een aantal uitzonderingen op de nieuwe regels. Zo hoeven vrachtwagenchauffeurs, kinderen jonger dan 11 jaar, boot-, trein- en vliegtuigbemanning en technische onderhoudsmedewerkers die urgente werkzaamheden moeten verrichten geen negatieve COVID-19-testuitslag te overleggen. Voor meer informatie over de nieuwe maatregel en de uitzonderingen zie de website van de Britse overheid.

Voor meer informatie over de COVID-19-maatregelen in het VK zie de links onderaan deze pagina.

Inreisverbod voor reizigers uit Zuid-Amerika, Panama, de Kaapverdische Eilanden en Portugal

De Britse regering heeft ook besloten dat, vanwege de ontdekking van een nieuwe coronavirusvariant in Brazilië, reizigers die de laatste 10 dagen in Zuid-Amerika, de Kaapverdische Eilanden, Panama of Portugal (inclusief Madeira en de Azoren) zijn geweest, vanaf 15 januari niet meer zullen worden toegelaten in het VK (behalve als ze woonachtig zijn in het VK). Zie link onderaan deze pagina voor meer informatie.