Ingrediënten- en voedingsinnovatiebeurs Food Matters Live gaat virtueel

Vanwege de coronaviruscrisis, de aanhoudende onzekerheid rondom het internationale reisverkeer en de social distancing richtlijnen die gelden in het Verenigd Koninkrijk heeft de organisatie van de ingrediënten- en voedingsinnovatiebeurs Food Matters Live besloten om de beurs dit jaar virtueel plaats te laten vinden. Op 13 en 14 oktober 2020 zal Food Matters Live een reeks aan online presentaties, paneldiscussies, productdemonstraties, ‘meet-the-buyer’-sessies en prijsuitreikingen aanbieden. Voor Nederlandse producenten van innovatieve ingrediënten en neutraceuticals is dit een unieke kans om meer te weten te komen over de Britse markt en de mogelijkheden voor het op de markt brengen van hun producten in het Verenigd Koninkrijk. In 2021 zal Food Matters Live een hybride vorm aannemen met zowel een fysieke beurs als een virtueel programma.

Food Matters Live 2020
Beeld: https://www.foodmatterslive.com/

Virtuele Food Matters Live 2020

Ondanks dat er geen mogelijkheid is om een fysieke beurs te organiseren wil Food Matters Live toch een zo compleet mogelijk programma aanbieden. De volgende onderdelen worden virtueel gefaciliteerd:

  • Een online educatieprogramma met presentaties, inzicht in de nieuwste trends, paneldiscussies en Q&A-sessies.
  • Virtuele ontmoetingsruimtes waar contact kan worden gelegd met exposerende bedrijven, productdemonstraties plaatsvinden en informatie kan worden uitgewisseld.
  • Een 'meet-the-buyer' programma met 1-op-1-ontmoetingen.
  • Prijsuitreiking van de Food Matters Live Awards met de mogelijkheid om kennis te maken met de winnaars.
  • Een Neutraceutical Showcase met enkele van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van neutraceuticals.

Vooruitblik naar 2021

In 2021 zal er voor Food Matters Live, naast een nieuwe opzet, nog meer veranderen. Zo zal de beurs niet meer plaatsvinden in het ExCel Exhibition Centre maar in het O2 Intercontinental Convention Centre in Londen. Ook zal de beurs plaats gaan vinden in de zomer, namelijk op 29 en 30 juni 2021. Het zal een hybride evenement worden: een virtueel programma dat zal voortborduren op de ervaringen van dit jaar, maar ook een fysieke beurs inclusief proeverijen, een conferentie, seminars, het 'meet-the-buyer' programma, een Future Brands competitie, de prijsuitreiking van de Food Matters Live Awards en een programma van netwerkmogelijkheden.

Briony Mansell-Lewis, Directeur van Food Matters Live zegt:

We are pleased to be able to offer a virtual experience to enable the business of food and nutrition innovation to continue in 2020 and to support our global community in making connections, sharing information and inspire new thinking.

We are looking forward to working closely with all our stakeholders – exhibitors, attendees, sponsors and speakers to make Food Matters Live 2020 a rich, engaging and accessible event via a virtual experience and to taking the combined modern approach of a hybrid event to new heights in June 2021.”