Update Agrifood Beurzen Verenigd Koninkrijk

De coronaviruscrisis heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven in het Verenigd Koninkrijk. Het land is sinds 23 maart in lockdown: de bevolking wordt opgedragen zo veel mogelijk binnen te blijven en niet-essentiële bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten. Dit heeft ook gevolgen voor de verschillende agrifoodbeurzen in het VK in dit kalenderjaar. Hieronder een overzicht van de status van een aantal voor Nederlandse agrifoodbedrijven interessante beurzen.

Coronavirus
Beeld: Image by Olga Lionart from Pixabay

Uitgesteld/geannuleerd

London Produce Show (uitgesteld naar 22-24 maart 2021)
De London Produce Show is al enkele jaren dé beurs voor de groente- en fruitsector in het Verenigd Koninkrijk. Nederland is de afgelopen jaren goed vertegenwoordigd geweest op deze beurs met een Nederlands paviljoen georganiseerd door het GroentenFruit Huis en Holland Fresh Group in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Londen. Dit jaar zal deze beurs mede vanwege de coronaviruscrisis niet plaatsvinden. In maart 2021 komt de beurs terug, maar op een nieuwe locatie (ExCel) en samen met vier andere beurzen die gezamenlijk de gehele food & drink- en horecatoeleveringsketen beslaan. Naast de London Produce Show zijn dit The International Food & Drink Event (IFE), IFE Manufacturing Solutions (voorheen Pro2Pac), Hotel Restaurant & Catering (HRC) en Festival of Enterprise. Voor meer informatie over deze beurzen zie de links onderaan deze pagina.

Speciality & Fine Food Fair (geannuleerd, volgende editie 6-7 september 2021)
Ook op de Speciality & Fine Food Fair heeft de Nederlandse Ambassade in Londen de laatste jaren een Nederlands paviljoen georganiseerd. De organisatie van de beurs heeft echter besloten om de beurs dit jaar te annuleren vanwege de coronaviruscrisis. De volgende Speciality & Fine Food Fair zal nu plaatsvinden op 6 en 7 september 2021.

Deze beurzen zullen (vooralsnog) wel plaatsvinden

FPC Future 2020 (3 november 2020)
Deze nieuwe beurs, georganiseerd door het Fresh Produce Consortium en de University of Lincoln Institute for Agri-Food Technology, is gericht op nieuwe technologieën in de groente & fruitsector en sierteeltsector. Exposanten kunnen op deze beurs de laatste ontwikkelingen laten zien op het gebied van robotica, datatechnologie, verpakkingsmateriaal, vertical farming en verbeteringen in de toeleveringsketen. Er is ook een conferentieprogramma en een demonstratieruimte. Voor meer informatie zie de link onderaan deze pagina.

Future Farm Technology Expo in Birmingham (11-12 november 2020)
Deze beurs in het NEC in Birmingham, georganiseerd door Reed Exhibitions in samenwerking met het vakblad Farmers Weekly, geeft leveranciers van slimme oplossingen voor de landbouw de kans om hun product of service te tonen aan boeren en andere potentiële klanten binnen het Britse agritech-ecosysteem. De Future Farm Technology Expo vindt plaats in samenhang met de Farm Business Innovation Show.

Overzicht van beurzen in het Verenigd Koninkrijk.

In de agenda op deze site vindt u een uitgebreider overzicht van beurzen die de komende maanden in het Verenigd Koninkrijk zullen plaatsvinden. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.