Virtuele openstelling tulpentuin Nederlandse ambassadeur in Japan

Op woensdag 15 april jl. vond een virtuele rondleiding plaats door de tuin van de Nederlandse Ambassadeur in Japan, Z.E. de heer Peter van der Vliet. De rondleiding gaf mensen die thuis moesten blijven vanwege de noodtoestand een kans om via sociale media (Facebook Live en Instagram Live) toch te kunnen genieten van de tulpen in volle bloei.

Onder de noodtoestand die is afgekondigd door de Japanse regering tot en met 6 mei a.s. wordt iedereen verzocht zo veel mogelijk thuis te blijven om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, en om die reden is de openstelling van de tuin, die vanaf 2010 t/m 2015 elke voorjaar plaats heeft gevonden, deze keer verplaatst naar het virtuele domein.

In de tuin van de Ambassadeur zijn voor deze gelegenheid zo’n 15.400 Nederlandse bloembollen geplant. Tot op heden hebben 11.000 kijkers online genoten van de rondleiding vanaf de ingangspoort van de Ambassade, via het terrein waar zich sinds 1883 de Ambassade bevindt, naar de tuin van de Ambtswoning van de Ambassadeur, gebouwd in 1928 en een van de weinige nog overgebleven gebouwen uit die periode in Tokio.

Oude Japanse lantaarn

Warm welkom door de Ambassadeur

De Nederlandse Ambassadeur, die had gehoopt persoonlijk de bezoekers te kunnen verwelkomen, heet de kijkers in de video virtueel van harte welkom voor zijn woning. De Ambassadeur betuigde zijn erkentelijkheid over de vriendschappelijke relatie tussen Nederland en Japan, en sprak zijn dankbaarheid uit aan de mensen die zich bij medische instellingen wijden aan het redden van coronavirus-patiënten.

Kleurrijke tulpencultivars zoals Maureen, de vroegbloeier Orania, Big Smile, en Happy Generation hebben luister bijgezet aan de lente die deze keer zo heel anders verloopt dan voorgaande jaren.

Als u de live tour gemist hebt, kunt u alsnog genieten van deze voorjaarsbode www.facebook.com/OrandainJapan