Covid-19: startup SpaceFill biedt oplossing voor goederenopslag in Frankrijk

De Franse startup SpaceFill biedt een oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar opslagruimten in Frankrijk. De startup maakt gebruik van gegevensanalyse om opslagruimtes te identificeren. De coronacrisis heeft grote invloed op de logistiek, sommige magazijnen zijn gesloten en andere draaien op volle capaciteit. SpaceFill werkt samen met meer dan 2.500 magazijnen waarvan 80% nog steeds open is.

Open houden van productielijnen

Sinds het begin van de crisis is SpaceFill met name benaderd door leveranciers aan de horeca voor wie het stilleggen van de productielijn te kostbaar zou zijn geweest. Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat pannenkoekenbeslag produceert voor een restaurantketen. Omdat het beslag bevroren is, kan het worden opgeslagen, maar het bedrijf beschikt niet over de juiste opslagruimte. SpaceFill heeft deze opslagruimte gevonden en zal er voor zorgen dat na de lockdown het beslag bij de klanten wordt afgeleverd.

De startup is ook benaderd door fabrikanten die enkele weken geleden onderdelen in China hebben besteld uit vrees dat Chinese bedrijven hun productie zouden stilleggen. De containers worden nu geleverd, maar de magazijnen en fabrieken van deze fabrikanten zijn gesloten. SpaceFill ontvangt de goederen en zorgt voor het vinden van een magazijn om ze op te slaan.

Ondanks de hoge vraag naar opslagruimten is er een lichte omzetdaling te zien als gevolg van de stopzetting van de non-food activiteiten. Gelukkig werkt het bedrijfsmodel goed en deze crisis laat zien waar de startup echt waarde toevoegt, aldus de startup.

Bron: Les Echos, SpaceFill