Radioprogramma tuinbouw in Colombia

Na eerdere radio-uitzendingen over Uganda en Japan, gaat "Jungle Talks to the world" deze en volgende week over tuinbouw in Colombia. Alweer het 19de land in deze serie en bijna een thuiswedstrijd voor Jungle Talks. Overal vind je tuinbouw, overal vind je kansen. Ook landbouwraad Patricia de Vries - van Loon doet actief mee vanuit de Nederlandse ambassade in Bogota. Luister op donderdag 17 en 24 juni mee vanaf 16:00 uur.
 

Colombia is een speler van formaat. De tweede bloemenproducent en goed voor zo’n 75% procent van de bloemenconsumptie in Noord Amerika. Wat zit er achter het succes van Colombia en zit er nog rek in deze tuinbouw hotspot?

Consolidatie is the name of the game in Colombia. In 2014 was er één bedrijf dat bijna de 1.000 hectare kasoppervlak haalde, inmiddels zijn dat er vier. Die bedrijven beperken zich niet tot productie, maar controleren bijna de gehele keten met uitzondering van de retail. Het voeren van de regie over die keten is in een land als Nederland een utopie, in Colombia vrijwel realiteit. Wat kunnen we daarvan leren?

Jungle talks

Meer dan bloemen

En verder, gebeurt er eigenlijk nog iets anders in Colombia dan de teelt van bloemen? Is groenteproductie in kassen al in opkomst en zo ja, biedt dat nieuwe perspectieven? Hoe zit het met de focus op duurzaamheid in de tuinbouw? En niet te vergeten.....de logistiek (luchtvracht) is zeer goed ontwikkeld in Colombia, toch is zeevracht sterk in opkomst. Wat kunnen we daar van leren en welke kansen biedt dat?

Deelnemers

De Landbouwraad in Bogota, Patricia de Vries – van Loon geeft allereerst haar visie op Colombia,  waarna Alejandro Saenz (Saenz Fety), Sofia Herrera (Jardines de los Andes) en Willum van den Hoogen (Florius International) hun licht zullen laten schijnen over een fascinerend, complex en sterk ontwikkeld land. Een land met vele gezichten en enorme mogelijkheden.

Op 17 juni om 16.00 uur komen de 4 gasten uitgebreid aan het woord. Een week later, op donderdag 24 juni, zullen ze in discussie gaan met elkaar over 4 thema’s die actueel, urgent en uitdagend zijn.  
Wanneer je meer wilt weten over Colombia, dan is dit de perfecte mogelijkheid om in 2 uur tijd een goed beeld te krijgen van de huidige situatie in de tuinbouw en de verwachtingen voor de komende jaren.

Luister mee in 2 delen

Inschakelen doe je door te klikken op www.paprikatastyradio.nl a.s. donderdag om 16.00 uur.   
‘Jungle Talks to Colombia’ wordt mogelijk gemaakt door Paprika Tasty Radio en Jungle Talks en wordt ondersteund door RVO. Na de radiouitzendingen zijn de programma’s als podcast te downloaden op Spotify via: https://bit.ly/JungleTalksPodcast