verslag: China Business Week 2021

Van 27 t/m 29 september vond de online China Business Week plaats. Heeft u ook ambities op deze markt en heeft u dit evenement gemist? Of wilt u de informatie nog eens doornemen? Lees dan verder en kijk de online sessies terug.

Business week China

Tijdens de China Business Week lag de focus op kansen voor Nederlandse ondernemers in de sectoren smart & green shipping, automotive, waterstof, tuinbouw, voedselverwerkingsmachines en het voorkomen van voedselverspilling. Maar ook andere sectoren kwamen aan bod.

Waarom terugkijken?

 • Krijg inzicht in de actuele ontwikkelingen en het zakenklimaat in China.
 • Doe kennis op over welke kansen er zijn voor innovatieve oplossingen in smart & green shipping, automotive, waterstof, tuinbouw, voedselverwerkingsmachines en het voorkomen van voedselverspilling.
 • Luister naar de ervaringen van ondernemers die actief zijn in China.
 • Ontdek hoe de Nederlandse overheid ondernemers (verder) helpt met zakendoen in China.
 • Doe ideeën op voor het uitbreiden van uw netwerk.

China Business Week terugkijken

Business Week gemist of zin om terug te kijken? Geen probleem. De sessies zijn opgenomen en staan online. Klik op de balk hieronder en bekijk de opnames op het RVO-YouTubekanaal.

Business week China

Highlights: kansrijke sectoren

Kansen voor Nederlandse bedrijven stonden centraal op de China Business Week. De themasessies die u kunt terugkijken belichten kansen in deze sectoren:

 • Smart & green shipping
 • Automotive
 • Waterstof
 • Tuinbouw
 • Voedselverwerkingsmachines
 • Voorkomen van voedselverspilling

Meer weten? Wij helpen u graag verder!

Wilt u na deze Business Week concrete stappen zetten naar de Chinese markt of wilt u uw activiteiten daar uitbreiden? Het buitenlandnetwerk van de Nederlandse overheid en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpen u graag verder.

Blijf op de hoogte en neem deel aan evenementen

RVO organiseert regelmatig evenementen over zakelijke kansen in China. Houd onze evenementen in de gaten, neem een abonnement op de RVO-nieuwsbrief of volg ons op Twitter en LinkedIn.

U kunt bijvoorbeeld meedoen aan het volgende evenement:

 • Smart & Green Shipping netwerk evenement rondom Marintec China (7 t/m 10 december in Shanghai). Meer informatie volgt snel.
 • Bekijk de serie webinars over Waterstof gepresenteerd door het Innovatie Attaché Netwerk in China en het consulaat-generaal in Guangzhou.

Organisatie

RVO organiseert de online China Business Week 2021 in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met het economisch buitenlandnetwerk in China en de regionale partnerorganisaties van Trade & Innovate NL.

Het economische buitenlandnetwerk in China bestaat uit de Nederlandse ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Guangzhou, Shanghai, Hongkong en Chongqing, en de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) in Dalian, Jinan, Qingdao, Wuhan, Chengdu en Nanjing.

Mogelijk gemaakt door Trade and Innovate NL

Trade and Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade and Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.

Lees meer op de website van Trade and Innovate NL