Agrifirm breidt uit in China

Royal Agrifirm Group gaat samen met het Amerikaanse agroconcern Land O’Lakes diervoeders produceren voor melkveebedrijven in China. Hiervoor hebben de twee bedrijven een joint venture opgericht onder de naam Agrilakes.

Het gemeenschappelijke bedrijf wordt in eerste instantie gevestigd in de bestaande veevoerfabriek van Agrifirm in Tianjin. Plan is om een nieuwe fabriek te bouwen voor premixen en voeders voor melkkoeien op een aangrenzend perceel.

Agrifirm is met dochterbedrijf LVSAI al 20 jaar actief in China. Het bedrijf exploiteert twee fabrieken voor voeding en premixen voor jonge dieren en voor verkoop van voederadditieven voor onder andere varkens. Ook Land O’Lakes is ook al in China aanwezig met dochterbedrijven.

De melkveehouderij ontwikkelt zich snel in China. De vraag naar kwaliteitsvoer groeit. Door de krachten te bundelen denken de twee bedrijven beter op de vraag in de markt in te kunnen spelen.

De oprichting en financiering van de joint venture Agrilakes is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide coöperaties en wacht nu op het jawoord van de mededingingsautoriteiten.

Persbericht Royal Agrifirm Group