Veeteeltsector in China biedt kansen

De Chinese overheid wil de agrarische sector professionaliseren. Deze moderniseringsslag in de agrarische sector biedt mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

In het 13e vijfjarenplan staan maatregelen om de keten zo snel mogelijk veilig en efficiënt te maken. Er worden steeds meer hoog-technologische bedrijven gebouwd die moeten beschikken over moderne faciliteiten en hoogstaand management.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De provincie Liaoning bevindt zich in het noordoosten van China. Landbouw en veeteelt zijn van oudsher belangrijke sectoren in deze regio. Met zijn vele veeteeltbedrijven is dit een kansrijk gebied voor Nederlandse bedrijven uit de sector. Het gaat om bedrijven die op zoek zijn naar internationale samenwerking en die technologische innovaties, managementtrainingen en expertise kunnen bieden.

Meer informatie

Het Netherlands Business Support Office in Dalian publiceerde recent het rapport 'A brief introduction to the Animal Husbandry in Liaoning Province' (pdf). Het rapport beschrijft de ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de veeteeltsector in de provincie Liaoning. Via onderstaande link kunt u het rapport downloaden.

Bent u geïnteresseerd in deze markt? Wilt u uw plannen bespreken of bent u op zoek naar contacten in China? Neem dan contact op met het NBSO in Dalian.

Chief Representative: Renée Derks
Deputy Representative: Yin Hang
T (+86) 411 3986 9998
F (+86) 411 3986 9991
E nbsodalian@nbsodalian.com