Chileense lente ingeluid met eerste Tulpendag in Santiago en bloeiende velden in het Zuiden

De lente op het zuidelijk halfrond is officieel begonnen en dit moment is aangegrepen om samen met de Chileens-Nederlandse bollensector de bloemetjes buiten te zetten en banden met de autoriteiten aan te halen. Buiten het regeringsgebouw La Moneda is een pluktuin van ruim 30 duizend tulpen aangelegd. De activiteit in het centrum van Santiago genereerde veel postieve aandacht voor Nederland en de bollensector en werd ruim uitgemeten op de sociale media. Na een opening van de Chileense  vice-president , (plv) minister van landbouw en de ambassadeur mochten ruim 3000 Chilenen een bosje tulpen plukken. De pluktuin werd mede-mogelijk gemaakt door een drietal (Nederlandse) bedrijven: Bloomia, Denkers BV. en Southern Bulbs. De onderstaande video geeft een korte impressie van de activiteit.

Beeld: ©STG-LNV

De lente op het zuiderlijk halfrond officieel begonnen en dit moment is aangegrepen om samen met Chileens-Nederlandse bollensector de bloemetje buiten te zetten en banden met de autoriteiten aan te halen. Buiten het regeringsgebouw La Moneda is een pluktuin van ruim 30 duizend tulpen aangelegd en samen met delegatie van de SAG werd één van grootste tulpenvelden ter werekd (120 hectare) bezocht.

De activiteit in het centrum van Santiago genereerde veel postieve aandacht voor Nederland en de bollensector en werd ruim uitgemeten op de sociale media. Na een opening van de Chileense  vice-president , (plv) minister van landbouw en de ambassadeur mochten ruim 3000 Chilenen een bosje tulpen plukken. De pluktuin werdmede-mogelijk gemaakt door een drietal (Nederlandse) bedrijven: Bloomia, Denkers BV. en Southern Bulbs. De onderstaande video geeft een korte impressie van de activiteit.

Beeld: ©STG-LNV

Bezoek producenten Zuid- Chili

Naast de activiteit in de hoofstad bezocht de LAN – Cono Sur de bloembollen producenten in het zuiden in gezelschap van de nationaal directeur NPPO en een regionale afvaardiging van de NPPO. Tijdens het bezoek werden marktoegangs dossiers besproken en zijn er samples verzameld voor toetsing in het centrale lab. De zuidelijke provincies Los Lagos en Los Rios zijn belangrijke productie gebieden voor tulpen- en leliebollen.

Beeld: ©STG-LNV
Beeld: ©STG-LNV