Webinar Doing Business in Brazil & current state of affairs

Brazilië is hard getroffen door de coronacrisis. Wat betekent dit voor Nederlandse ondernemers die daar actief zijn? In een reeks van 7 webinars praat het Economisch Netwerk in Brazilië u bij over de ontwikkelingen. De economische effecten van de pandemie verschillen tussen regio's en sectoren.

Brazilië is de grootste economie van Latijns-Amerika met een interne markt van 210 miljoen inwoners. Het land is economisch zwaar getroffen door de crisis, maar de verschillen zijn groot per regio en sector. Met hulpprogramma's steunt de Braziliaanse overheid bedrijven en individuen die uit de boot dreigen te vallen.

Economische gevolgen na corona

Melkveebedrijf in deelstaat Paraná
©WUR
Melkveebedrijf in deelstaat Paraná

In Brazilië bereikt de coronapandemie een latere piek dan in Europa. De groei van het aantal besmettingen in de grote steden vlakt inmiddels af. De gouverneurs van vrijwel alle deelstaten hebben maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan. In de zuidoostelijke en zuidelijke regio's komt de versoepeling van de maatregelen gefaseerd op gang.

In enkele deelstaten start de economie weer op. In de landbouwsector zijn de productie en export doorgegaan. Op federaal niveau worden de privatiseringen inmiddels weer opgepakt. De goederenstromen over zee en door de lucht, ook rechtstreeks vanuit Nederland, zijn ononderbroken en nemen langzaamaan in volume weer toe.

Reeks webinars van het Economisch Netwerk

Om inzicht te geven in de actuele situatie en de mogelijkheden die ontstaan in deze crisis, organiseert het Economisch Netwerk in Brazilië een reeks van 7 webinars. Het netwerk bestaat uit de ambassade in Brasília, consulaten-generaal in Rio de Janeiro en São Paulo en NBSO's in Belo Horizonte en Porto Alegre. Specialisten van die organisaties en van de Nederlands-Braziliaanse Kamer van Koophandel (Dutcham) delen samen met externe gastsprekers hun kennis tijdens deze webinars.

Deze webinars zijn bedoeld voor Nederlandse ondernemers met interesse in zakendoen met Brazilië. De webinars worden in het Engels gegeven. Vragen kunnen zowel in het Engels als in het Nederlands worden gesteld.

Het eerste webinar: Brazilië en de stand van zaken

De webinarreeks 'Zakendoen in Brazilië tijdens en na de coronacrisis' wordt geopend door de Nederlandse ambassadeur in Brazilië, Kees van Rij. In dit eerste webinar, 'Doing Business in Brazil & current state of affairs' krijgt u informatie over zakendoen in Brazilië en de huidige stand van zaken. Daarna volgen 5 thematische webinars. Ter afsluiting, in het laatste webinar, krijgt u een beeld van de perspectieven voor Brazilië na de pandemie.

Elk webinar duurt gemiddeld 40 minuten en bestaat uit een inleiding, een presentatie en tijd voor vragen. Geef uw vragen vooraf door bij het aanmelden, of stel ze via de live-chatfunctie tijdens het webinar.

Aanmelden en kosten

Meld u aan door een e-mail sturen aan bra-ez@minbuza.nl. Deelname is gratis. U kunt zich uiterlijk de dag ervóór aanmelden voor het webinar. De inschrijvingen zijn beperkt tot 100 deelnemers per webinar. U kunt zich voor elk van de 7 webinars aanmelden via bra-ez@minbuza.nl

Alle webinars over Brazilië

De webinars worden van 11 juni tot en met 2 juli gehouden, op alle dinsdagen en donderdagen van 16:00 tot circa 16:45 uur. De reeks is als volgt:

Datum Thema
1. Donderdag 11 juni Doing Business in Brazil & current state of affairs
2. Dinsdag 16 juni Opportunities and experiences in Urban Logistics
3. Donderdag 18 juni Doing responsible business in Brazil
4. Dinsdag 23 juni Upcoming activities in Agribusiness in Brazil
5. Donderdag  25 juni  Business opportunities in Brazilian Biogas for Dutch companies
6. Dinsdag 30 juni Business opportunities in Brazilian Airports for Dutch companies and research institutions
7. Donderdag 2 juli Perspectives for Brazil after the Corona crisis

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

  • Economische afdeling van de Nederlandse ambassade te Brasília
    E: bra-ez@minbuza.nl