Varkenssymposium ‘Kwalitatief biggen grootbrengen’ in Aalter (België)

In het najaar organiseerde het Landbouwkantoor Brussel een studiemiddag voor de varkenshouderij, rond de vraagstelling ‘hoe kunnen we kwalitatievere biggen produceren’? We hadden het voorrecht dit symposium samen met het Vlaamse varkensloket te mogen organiseren, waardoor het een gebalanceerd programma werd met sprekers uit Nederland en Vlaanderen.

Ook binnen de Vlaamse varkenssector is men sterk geïnteresseerd naar de kennis die voortvloeit uit onderzoek van Wageningen University & Research, vandaar dat Bas Kemp en Anita Hoofs (beide WUR) als sprekers optraden. Vanuit Vlaanderen stonden 2 sprekers van Universiteit Gent op het podium.

Varkens: zeug met big

Met zo’n 250 deelnemers was de zaal goed gevuld. Voor de afsluitende netwerkdrink hadden we Nederlandse bedrijven uit de toeleveringssector uitgenodigd, zodat zij hun producten aan de hand van een informatiestand onder de aandacht konden brengen.

Het programma werd erg gesmaakt en bewijst ook dat de rol van het Landbouwkantoor breder is dan de promotie van Nederlandse producten. Het bevorderen van kennisuitwisseling is een belangrijke component in het onderhouden van onze relatie met onze zuiderburen.

Naar de toekomst toe zullen we bijgevolg ook onderzoeken of dergelijke samenwerking mogelijk is met andere primaire sectoren aan weerskanten van de grens (bv pluimveehouderij of rundveesector).

Interesse in de presentaties en in het verslag van het symposium? Klik hier!

Zie ook het verslag over dit symposium in het tijdschrift Landbouwleven van 8 november 2019.