BioXpo VitaSana, een biologische vakbeurs in België

BioXpo Vitasana, een 2-daagse Belgische vakbeurs voor de biologische, ecologische, natuurlijke en duurzame sector, werd dit jaar van 13-14 oktober 2019 te Brussel gehouden. BioXpo Vitasana is een relatief kleine beurs (ongeveer 250 merken), maar wel een echte B2B-beurs.

Holland Paviljoen

Om een aantal Nederlandse MKB-bedrijven uit deze sector in staat te stellen een eerste kennismaking met de Belgische markt op te doen, had het Landbouwkantoor Brussel voor deze gelegenheid een Holland Paviljoen laten opstellen. Ook voor het Landbouwkantoor Brussel was het de eerste keer dat het op deze beurs met een stand aanwezig was. Landbouwkantoor Brussel wilde zo de kwaliteit van de beurs aftasten en het Holland Paviljoen was met 6 bedrijvenstands, allen afkomstig uit de voedingssector, dan ook nog bescheiden van omvang. De aanwezige Nederlandse bedrijven konden tegen gunstige voorwaarden deelnemen aan het Holland Paviljoen dankzij de missievouchers van de RVO. Tijdens een rondgang langs de Nederlandse bedrijven hoorde het Landbouwkantoor Brussel steeds dat de contacten kwalitatief goed waren, omdat er sprake was van echt geïnteresseerden (inkopers en distributeurs). Om nog extra mensen aan te trekken, had het Landbouwkantoor Brussel een traffic builder op het Holland Paviljoen ingeschakeld. Deze persoon heeft zijn nut bewezen, want het Holland Paviljoen was continu druk bezocht en de aanwezige Nederlandse bedrijven waren zonder uitzondering steeds in gesprek.

VitaSana

Matchmaking

De beurs had daarnaast ook een aparte ruimte voor matchmaking voorzien, waar bedrijven nog terecht konden voor extra contacten. EEN (Enterprise Europe Network) stond in voor deze matchmaking.

PSPS Consultants

Het Landbouwkantoor Brussel had de voorbereiding en uitvoering van het Holland Paviljoen uitbesteed aan het bureau PSPS Consultants. De Nederlandse deelnemers spraken van een goede ontzorging door dit bureau, waardoor zij zich volledig op de klanten konden richten.

Al met al was het zowel voor de Nederlandse bedrijven als voor het Landbouwkantoor Brussel een geslaagde eerste ervaring, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Klik hieronder voor een algemene indruk van het Holland Paviljoen en de beurs.