Terugblik op Agriflanders, Gent

Het zit er weer op. En wat was het weer fijn om er een kijkje te gaan nemen. We hebben het over Agriflanders, de grootste Vlaamse land- en tuinbouwbeurs die 2-jaarlijks doorgaat in Gent.

Agriflanders, Gent

350 exposanten vulden de 8 hallen van de Gentse expo tot de laatste centimeter (de beurs was helemaal volgeboekt) en toonden hun nieuwste producten. De standhouders ontmoetten er hun bestaande klanten en praatten ze –volgens goede Belgische culinaire gewoonte – bij met een ‘natje en een droogje’ over de laatste sectorontwikkelingen. Gesprekken gingen over de heersende varkenspest bij wilde zwijnen in Wallonië, maar ook nog over de droogteperiode van de zomer 2018 en hoe dat nu verder moet met de klimaatsveranderingen.

Het beursprogramma werd doorspekt door een mooi aanbod van kwalitatieve lezingen.

Uiteraard ontbraken ook de veeprijskampen en –shows niet.

Tijdens ons bezoek aan de beurs gingen we in gesprek met diverse standhouders. Enerzijds waren er opvallend veel Nederlandse bedrijven aanwezig, anderzijds stelden we ook vast dat Belgische bedrijven heel vaak een link hebben met Nederland. Belgische - en met name Vlaamse - bedrijven kijken makkelijk over de landsgrenzen heen om samenwerking op te zoeken. Er worden grensoverschrijdende partnerschappen opgezet waardoor het afzetgebied wordt vergroot of waardoor een onderdeel van het proces (bv logistiek) door een andere partij over de grens wordt verzorgd. Op die manier doet elk bedrijf op zich exact dat waar men goed in is en waar men de nodige kennis over in huis heeft.

Ook op zoek naar een Belgische partner voor uw activiteiten? Laat het ons even weten, misschien kunnen we verder helpen.

Zie ook www.agriflanders.be