Intrafood beurs Kortrijk: een toppertje!

De Intrafood beurs is een absolute must-see voor Nederlandse bedrijven in de ingrediëntensector. Het is een vakevent voor grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabrikaten voor de voedingsindustrie. Het 2-jaarlijks evenement is dankzij het kwalitatieve seminarprogramma de uitgelezen kans om meer te leren over de laatste ontwikkelingen in de sector, zoals hoe onderzoek op het gebied van micro-algen en de consumptie van insecten ons voedingspatroon kan gaan beïnvloeden.

Tijdens de laatste twee edities van Intrafood organiseerden we vanuit het landbouwkantoor Brussel samen met Food Valley een ‘Holland Food Valley’ stand op de beurs. Op deze manier kunnen Nederlandse bedrijven, veelal starters, zich onder Nederlandse vlag presenteren en op een comfortabele manier stappen zetten op de Belgische markt.

Wat Intrafood als relatief kleinere beurs heel bijzonder en aantrekkelijk maakt, is dat de beursvloer zodanig wordt ingericht dat bezoekers zich dóór de stands moeten bewegen om de beurs te bezoeken, in plaats van anoniem via het gangpad de stands vanop een afstand te bekijken.

Deelnemers aan het Holland paviljoen geven aan dat de bezoekers stuk voor stuk professionals zijn die serieus op zoek zijn naar nieuwe producten en dat men ook echt business haalt uit de opgedane contacten. Het beursconcept beperkt zich niet tot het louter uitwisselen van business cards. Bezoekers zijn met name verantwoordelijken binnen de afdelingen research&development, productontwikkeling, productie, aankoop, kwaliteitszorg, marketing en algemene directie van food&beverage fabrikanten, cateringbedrijven en grootdistributie.

De beurs profileert zich ook als platform voor de Noord-Franse markt, al leek het erop dat er niet heel veel Franstalige bezoekers of standhouders aanwezig waren. Daarentegen valt op hoeveel Nederlandse bedrijven er vertegenwoordigd waren, ofwel als standhouder (1/4 stands is Nederlands), ofwel als bezoeker.

Interesse om bij een volgende editie deel te nemen aan de Holland Food Valley stand? Laat het ons weten via email: bru-lnv@minbuza.nl!