Benelux 60 jaar

De Benelux, opgericht in 1958, viert dit jaar zijn zestigjarig jubileum. In aanwezigheid van de drie staatshoofden, Z.K.H. Groothertog Henri van Luxemburg, Zijne Majesteit Koning Filip van België en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander van Nederland, alsook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, de Luxemburgse minister van Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Actie, Romain Schneider en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, werd dit 60-jarige bestaan groots gevierd.

Nederland had de eer om de bloemen te verzorgen voor deze viering. In samenwerking met de Benelux, was het Landbouwkantoor van de Nederlandse ambassade verantwoordelijk voor de praktische uitvoering. Ondanks de korte voorbereidingstijd, was de Nederlandse bloemensector ook bereid om mee te werken en hebben zij een prachtige bijdrage kunnen leveren.

Het Landbouwkantoor dankt Sense marketing & more voor de samenwerking en wil in het bijzonder Tulpenpromotie.nl bijzonder danken voor de sponsering. Het podium was voorzien van een kleurrijke tulpenslinger en een bloemstuk naast de katheder. Daarnaast waren tijdens de receptie alle statafels voorzien van een (tulpen)bloemstukje en werd er nog een bloemenstuk geplaatst bij het podium waar de verjaardagstaart werd aangesneden.

De Nederlandse bijdrage aan de viering is goed zichtbaar geweest in tal van media en is dus een zeer nuttige investering gebleken.

Zie de foto’s voor het schitterende resultaat.