03 oktober Zorg voor Voeding - beter eten, sneller beter

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Nederlandse Ambassade te België, Kortenberglaan 4-10, 1040 Brussel, België

Programma:

14u00 - Inloop

14u15 - Welkomstwoord door Ambassadeur Maryem van den Heuvel

14u30 - Voeding in de Zorg in België: waar staan we vandaag? Ontwikkelingen en innovaties vs remmende effecten

  • Lieven De Maesschalck (VLA), innovatiemanager en coördinator Mobilab (Thomas More)

15u00 - Belang gepersonaliseerde voeding vs kosten/baten en rendement

  • Benadering vanuit onderzoek - Manon van den Berg (NL), Theme Leader Nutrition, klinisch diëtist onderzoeker Radboud UMC (Universitair Medisch Centrum) Nijmegen
  • Benadering vanuit bedrijfsleven - Siebe Geerdsema (NL), Directeur Food4Care, vestigingsmanager Radboud UMC

15u30 - Learning by doing – lessen uit de praktijk

  • Lobke van de Wijngaert (VLA), coördinator Three Rivers Delta en chef gastro-engineering
  • Eric van Reenen (NL), hoofd voedingsdienst Frankelandgroep (zorgvoorzieningen) en chef gastro-engineering

16u00 - Q&A, gevolgd door korte break

16u30 - Toelichting bevindingen vergelijkend veldonderzoek Nederland – Vlaanderen

  • Mirjam de Groot (NL), advies, interim & projectmanagement zorginstellingen, voormalig Hoofd Hoteldienst en voormalig manager voedingsconcept ‘At your Request’ bij Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede)

16u45 - Paneldiscussie –formuleren bilaterale actiepunten

  • Moderator: Mirjam de Groot

17u30 - Netwerkbuffet, ingeleid door pitches

Mail caroline.schauvlieger@minbuza.nl voor meer informatie & aanmeldingen.