03 oktober Zorg voor Voeding - beter eten, sneller beter
Activiteitendata
- Nederlandse Ambassade te België, Kortenberglaan 4-10, 1040 Brussel, België
Programma:
14u00 - Inloop
14u15 - Welkomstwoord door Ambassadeur Maryem van den Heuvel
14u30 - Voeding in de Zorg in België: waar staan we vandaag? Ontwikkelingen en innovaties vs remmende effecten
- Lieven De Maesschalck (VLA), innovatiemanager en coördinator Mobilab (Thomas More)
15u00 - Belang gepersonaliseerde voeding vs kosten/baten en rendement
- Benadering vanuit onderzoek - Manon van den Berg (NL), Theme Leader Nutrition, klinisch diëtist onderzoeker Radboud UMC (Universitair Medisch Centrum) Nijmegen
- Benadering vanuit bedrijfsleven - Siebe Geerdsema (NL), Directeur Food4Care, vestigingsmanager Radboud UMC
15u30 - Learning by doing – lessen uit de praktijk
- Lobke van de Wijngaert (VLA), coördinator Three Rivers Delta en chef gastro-engineering
- Eric van Reenen (NL), hoofd voedingsdienst Frankelandgroep (zorgvoorzieningen) en chef gastro-engineering
16u00 - Q&A, gevolgd door korte break
16u30 - Toelichting bevindingen vergelijkend veldonderzoek Nederland – Vlaanderen
- Mirjam de Groot (NL), advies, interim & projectmanagement zorginstellingen, voormalig Hoofd Hoteldienst en voormalig manager voedingsconcept ‘At your Request’ bij Ziekenhuis Gelderse Vallei (Ede)
16u45 - Paneldiscussie –formuleren bilaterale actiepunten
- Moderator: Mirjam de Groot
17u30 - Netwerkbuffet, ingeleid door pitches
Mail caroline.schauvlieger@minbuza.nl voor meer informatie & aanmeldingen.