Argentinië - President Alberto Fernández, had telefoongesprek met Chinese premier Xi Jinping

In dat contact spraken de twee leiders over het bevorderen van een overeenkomst voor Argentinië om zich aan te sluiten bij de Zijderoute, het investeringsprogramma dat China al heeft ondertekend met verschillende landen over de hele wereld.

China en Argentinië onderhandelen over een overeenkomst voor de productie van varkensvlees in Argentinië.

Sinds het begin van de pandemie en met de afname van de handel met Brazilië is China de belangrijkste handelspartner van Argentinië geworden, goed voor 11,3 procent van de export en 21,9 procent van de import. Deze trend, die in april begon, werd volgens gegevens van de Kamer van Exporteurs in de vier maanden daarop volgend geconsolideerd en doet zich voor ondanks het feit dat de uitwisseling tussen Argentinië en China in 2020 lager was dan in 2019. Hij gaf aan dat deze daling lager was dan die voor de handel van Argentinië met Brazilië of andere landen.

Volgens gegevens van exporteurs bestaat meer dan de helft van de verkoop aan de Aziatische reus uit sojabonen en 20% uit diepvriesrundvlees. Argentinië koopt op zijn beurt machines, chemicaliën, kleding en metalen, naast andere geïndustrialiseerde goederen.

Bron: https://www.clarin.com/politica/alberto-fernandez-hablo- Presidente-china-xi-jinping_0_Ob7qIp0bU.html)