Missie Topsector T&U en WUR: verbeteringen in Argentijnse tuinbouwketen

Een delegatie van voorzitter Topsector Loek Hermans, WUR-directeur Plant Sciences, het tuinbouwtechnologiebedrijf Gakon en WUR-medewerkers bezocht n.a.v. de G20 Argentinië. WUR en ambassade werken o.b.v. MoU WUR-AgroIndustrie, gesloten bij het staatsbezoek in 2017, aan verbeteringen in de tuinbouwketen.

Ambassadeur Roel Nieuwenkamp

Deze tuinbouwketen is in tegenstelling tot agro-commodityketens weinig ontwikkeld en erg informeel, maar is cruciaal voor voedselzekerheid en werkgelegenheid. De missie bezocht op zondag bedrijven en maandag organiseerde de ambassade een succesvolle workshop met 60 deelnemers uit de gehele keten: de gouden driehoek in de praktijk. Deelnemers ontwikkelden in groepjes voorstellen voor (bilaterale) pilotprojecten, die zij presenteerden aan oa de minister van landbouw van provincie Buenos Aires en de voorzitter van SENASA, de Argentijnse NVWA. WUR werkt deze uit i.s.m. Staatssecretariaat, om uiteindelijk 2 projecten met de Topsector uit te rollen. Een demokas in de provincie Buenos Aires behoort tot de mogelijkheden, waaraan bedrijven en overheid hebben toegezegd bij te dragen.

Taller Hortalizas
Afsluiting van de workshop met president R. Negri SENASA
Visita del Campo
Veldbezoek
Delegatie
Delegatie Topsector voorzitter Loek Hermans, WUR Ernst van den Ende, Matthijs Montsma, Ria Hulsman en Isabella Righini, GAKON Arjan van der Meer, argentijns secretariaat agro Raul Nicolosi en ambassade landbouwraad Leontine Crisson en LNV adviseur Maria Jose de Lazzer