Argentijnse markt opent haar deuren

Rabobank heeft het bezoek van de Argentijnse president Macri aan Nederland op 27 en 28 maart aangegrepen om de Argentijnse economie te introduceren. Deze introductie is geschreven met een focus op de zakelijke kansen die Argentinië biedt voor Nederland.

Rabobank geeft aan dat Nederland de op drie na grootste investeerder in Argentinië is. Zelfs ondanks de huidige gelimiteerde handelsbetrekkingen.

Echter, hier lijkt verandering in te komen.
De nieuwe regering van president Macri heeft direct vanaf de eerste dag in  december 2015 ingezet op een grote, en hoognodige, shift in de economische politiek. Ze hebben stappen gezet in het liberaliseren en het openen van de economie. De vooruitgang die hiermee is ingezet is indrukwekkend te noemen.

De beleidsmaatregelen uit het verleden hebben voor vele sectoren de concurrentiepositie doen dalen. Zakelijke kansen doen zich dan ook voor in sectoren waar Argentinië een comparatief voordeel heeft zoals onder andere F&A, food & agriculture, energie en toerisme. De overheidsplannen bieden dan weer kansen op het gebied van infrastructuur.

Ondanks deze stappen is de economische transitie nog lang niet aan z’n eind. Het zal dan ook niet allemaal vlekkeloos verlopen voor Argentinië. Ondertussen is wel een economische herstel in zicht. Rabobank verwacht dan ook dat Argentinië één van de snelst groeiende economieën van zijn regio zal zijn voor de periode van 2017 – 2018.

Het rapport ‘Argentinië open for business’ van Rabobank.