Agro handelsmissie naar Angola

Wilt u zakendoen in de tuinbouw of agrologistiek in Angola? Neem dan deel aan de agrarische handelsmissie naar dit land, van 2 tot en met 6 maart. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 februari.

De Angolese overheid is hard bezig de economie te moderniseren en te verbreden. In het verleden was Angola een belangrijke exporteur van bananen en mango's. Het land probeert deze positie langzaam te heroveren. Ook wil Angola minder afhankelijk worden van de import van groente. Dit biedt mogelijkheden voor Nederlandse technologie en kennis.

Wat biedt de handelsmissie?

De focus van de handelsmissie ligt vooral op de bloemen-, groente- en fruitsector rond de hoofdstad Luanda en in de Lobito Corridor, in de provincies Benguela en Huambo.

Wij kunnen de missie voor u op maat maken, bijvoorbeeld wat betreft gewas of sector. Vaste onderdelen zijn 2 matchmakingbijeenkomsten (1 in Luanda en 1 in de Lobito Corridor), bedrijfsbezoeken en een netwerkreceptie op de Nederlandse ambassade in Luanda.

Marktrapport

Vooral in de Lobito Corridor zijn mogelijkheden voor Nederlandse tuinbouwbedrijven. Dit kunt u lezen in het recente marktrapport Lobito Corridor (Angola) - Fruit mapping (pdf, Engelstalig).

Kosten

De kosten voor deze missie bedragen ongeveer ‚ā¨ 700 voor de hele week. Daarin inbegrepen zijn de reis- en verblijfkosten (hotels, binnenlandse vluchten en eten/drinken). De Nederlandse ambassade betaalt de kosten voor de organisatie, de bijeenkomsten en het wegtransport.

Aanmelden voor de handelsmissie

Meld u aan voor de handelsmissie. Dit kan tot en met maandag 10 februari.

Voorlichtingsbijeenkomst in Den Haag

Op maandag 3 februari (13:30 - 16:00 uur) is er ter voorbereiding op de handelsmissie een bijeenkomst bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag. Hierbij aanwezig zijn de Nederlandse ambassadeur in Angola, Anne van Leeuwen, en de Landbouwraad voor Angola, Jack Vera.
Meld u aan voor de voorlichtingsbijeenkomst. Dit kan tot en met zondag 2 februari.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de handelsmissie of over de voorlichtingsbijeenkomst? Neem dan contact op met:

Katrien van Krieken, Young Expert bij Resilience BV
E: katrien@resiliencebv.com