07 december Inkomende missie "Voeding in de Zorg" voor Wallonië en Luxemburg

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Maastricht en Venlo

Maastricht University Medical Center en Brightlands Campus Greenport Venlo

Sinds 2016 werkt het landbouwkantoor van de Nederlandse Ambassade te België rond het thema Voeding in de Zorg. Daarbij ligt het accent op gepersonaliseerde voeding van patiënten in zorginstellingen, omdat ondervoeding in deze instellingen een veelkomend probleem is.

groente, fruit en stetoscoop
Beeld: ©Canva

Nederland wordt als een koploper op dit gebied beschouwd en heeft als zodanig veel te bieden aan andere landen (denk aan eiwitverrijkte voeding).

In het verleden lag vooral het accent op kennisuitwisseling met Vlaanderen, maar in 2021 hebben wij voor het eerst ook de Waalse en Luxemburgse zorgmarkt benaderd en wel met een digitale handelsmissie. Als vervolg daarop willen wij op 7 december 2022 Waalse en Luxemburgse zorginstellingen naar Nederland uitnodigen om hen ter plekke kennis te laten maken met Nederlandse innovaties op dit gebied.

Programma:

09:45 – 10:00

Arrival at Maastricht University Medical Center (Maastricht UMC) by private transportation

10:00 – 10:30

Word of welcome by LIOF & Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Belgium & Maastricht UMC

10:30 – 12:30

Visit at Maastricht UMC: The 3 channel concept, an innovative form of hospital catering

We will look at topics such as: new ways to feed the hospitalized patient; improving patients food intake; reducing foodwaste.

12:30 – 13:45

Travel to Brightlands Campus Greenport Venlo

At Brightlands Campus Greenport Venlo, healthy and safe food and sustainability are central. Because companies and science work closely together on campus, the best innovations in the field of healthy and safe food are created.

13:45 – 14:45

Inspirational lunch

During this lunch you will hear from a selection of Dutch companies who have developed specialized food products and/or services for hospitals and other care institutions.

14:45 – 15:45

About the Dutch ‘Goede zorg proef je’ (Good care can be tasted) initiative

Taking steps towards healthy and varied food in care institutions & How to develop your care institution‘s own nutritional vision

15:45 – 16:00

Brief coffee break

16:00 – 16:45

The importance of personalized nutrition vs. the costs, benefits and the return of investment.

Presentation by Siebe Geerdsema, Director of FoodforCare

16:45 – 17:15

Closing word

17:15 – 18:00

Drinks, food & networking

Voor meer informatie, contacteer Caroline Schauvlieger, Landbouwadviseur bij de Nederlandse Ambassade te België.