22 november Agropack Beurs Erbil 22-24 November 2022

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Irak, Erbil

Van 22-24 november vindt de Agropack Erbil Beurs plaats, in de hoofdstad van de Autonome Kurdistan Regio in Irak (KAR). Deze beurs beslaat de hele landbouw waardeketen van de sectoren tuin- en akkerbouw, melkvee- en pluimveehouderij. 

Nederlandse stand

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid zal net als vorig jaar een lounge ter beschikking stellen aan het Nederlandse bedrijfsleven op deze beurs. In samenwerking met het Consulaat Generaal van Nederland in Erbil zal er een matchmaking event georganiseerd worden.

Waarom Irak en Erbil?

  • De KAR is een kleine maar vruchtbare Regio in het middenoosten met een bevolking van 5,6 miljoen mensen en een directe toegang tot de markt in Irak van 40 miljoen mensen. Na een zeer onstuimige en onrustige periode is Irak sterk in wederopbouw, met Irakees Koerdistan vooroplopend. Vanuit de KAR, een economisch en politiek stabiele regio, wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de voedselproductie en -verwerking. 
  • Nederland heeft goede banden met KAR op het gebied van landbouw. De overheid van Irakees Koerdistan ziet Nederland als een sleutelpartner voor technologie en kennis op het gebied van land- en tuinbouw. Gelijktijdig zijn er meerdere publiek-private partnerschappen gestart gericht op handel en ontwikkeling van de landbouw en voedselindustrie in de regio.
  • De bilaterale relaties (incl B2B) richten zich nu vooral op advies en -training (met name open/gesloten tuinbouw, voedselveiligheid), projecten in de opbouw van waardeketens, en de handel vanuit NL in groente- en bloemenzaad, pootaardappelen, landbouwmachines en -inputs, bevruchte eieren, melkvee, en bloemen.  

Deelname

Neem voor deelname contact op via: 

Email: expo@eastwest-trade.com

Telefoon: +31 70 22 121 68

Website: www.eastwest-trade.com

Agropack Beurs Erbil