26 april Seafood Expo Global 2022 Barcelona

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd -
  • Locatie Spanje, Barcelona

Fira de Barcelona

Van 26-28 april 2022 zal de 29e editie van 's werelds grootste zeevruchtenbeurs “Seafood Expo Global-Seafood Processing Global” op de beurslocatie Fira de Barcelona in Barcelona plaatsvinden. Voorgaande 28 edities werden gehouden in Brussel.

Seafood Expo Global 2021 Beurs BCN
Beeld: ©Seafood Expo Global / Seafood Expo Global

De Seafood Expo Global en Seafood Processing Global beurs vormt 's werelds grootste handelsevenement voor zeevruchten. Duizenden inkopers en leveranciers uit de hele wereld komen naar de jaarlijkse driedaagse expositie, om elkaar te ontmoeten, te netwerken en zaken te doen. De aanwezige inkopers vertegenwoordigen importeurs, exporteurs, groothandels, restaurants, supermarkten, hotels en andere retail- en foodservicebedrijven. Exposanten bieden de nieuwste visproducten, verwerkings- en verpakkingsapparatuur en diensten aan die beschikbaar zijn op de markt voor vis, schaal- en schelpdieren.

Het jaarlijkse seafood event bracht in 2019 in totaal 29.288 inkopers en leveranciers van over de hele wereld en uit de hele sector samen. De beurs  brak voorgaande records met 2.020 exposerende bedrijven - een stijging van 74 bedrijven ten opzichte van 2018 - die uit 89 landen kwamen om hun nieuwste seafood producten, diensten, verwerkings- en verpakkingsapparatuur te presenteren.

De bezoekers kwamen uit 155 landen en waren onder andere afkomstig uit restaurants, supermarkten, hotels, cateringbedrijven, importeurs en distributeurs van vis, schaal- en schelpdieren, maar ook uit kopers van apparatuur en verpakkingen. 

Tijdens de beurs werden ook prijzen uitgereikt, zoals de Seafood Excellence Global Awards, voor de beste vis-, schaal- en schelpdierproducten die op de beurs tentoongesteld werden. Tijdens de editie in mei 2019 won Kingfish Zeeland BV de hoofdprijs voor Best Horeca (hotel/restaurant/catering) Product voor haar Nederlandse Yellowtail. Nederlands Visbureau stond ook met een eigen paviljoen op de beurs.

De beslissing om de beurs in 2021 plaats te laten vinden in Barcelona is het resultaat van een uitgebreid marktonderzoek, feedback van exposanten en bezoekers door de jaren heen en een evaluatie van de belangrijkste bestemmingen in Europa. Barcelona's robuuste hotelaanbod zal deelnemers en exposanten aanzienlijke waarde bieden en een grotere, moderne locatie zal op lange termijn groeikansen bieden.

Meer weten of interesse in collectieve deelname vanuit Nederland? Neem dan contact op met het Nederlands Visbureau